Érdemes virágkötö szakmát tanulni? Mennyire esélyes benne az elhelyezkedés? Milyen a fizetés?
Talán lenne lehetőségem ilyen tanfolyamra. Azért választanám ezt, mert olyan munka lenne nekem való, ahol kihasználhatom a szépérzékem, kreativitásomat, alkothatok.
De nem tudom, megéri-e belevágni? Milyen vajon a munkaidő beosztás? Reggeltől estig ácsorognak mint bármilyen más boltban, vagy azért van néha lehetőség leülni pár percre, esetleg kultúráltabb körülmények között tölteni az ebédidöt (ha egyáltalán van)? Maga a szakma tetszene, az üzleti része kevésbé, mert tudom, milyen embertelenek sokszor a bolti/piaci munkák. Legalapvetőbb emberi igények általában nem megoldhatók, vagy megengedettek (emberi módon étkezés, mosdóhasználat, szükség ,lehetőség esetén pár perc pihenő). Ebben a szakmában ilyen téren mi a jellemző?Ez azért fontos, mert hiába szeretném és tudnám a munkám jól végezni, ha a körülmények a szakmában élhetetlenek.
A fizetésről mit lehet tudni? Legalább a garantált bérminimumot megadják, vagy ott is csak minimálbér? Vállalkozást indítani ebben a szakmában mennyire esélyes?
El tudom képzelni, hogy ha nagy ász vagy, vállalkozóként, rakás extrát a virágok mellé téve lehet belőle egy jó alapot összehozni. De ha nem vagy ilyen, erősen éhenhalósnak tűnik nekem az ötlet. A legtöbb virágboltos megcsinálja maga, vagy felvesz akárkit, szó szesirnt akárkit, aki képes három gazt összekötni egy spárgával. Ez az általános. Ha nagyot tudsz és akarsz robbantani a piacon és olyat tudsz mutatni, ami különleges, akkor hajrá! Egyébként szerintem keress mást!
Ha kulturált körülmények között megélt kreativitásra vágysz, akkor inkákbb a grafika, UX design és webfejlesztés felé mennék a helyedben. Fix 8 óra ülőmunka, jó fizu, és van munka bőven, alkalmazottként és vállalkozóként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!