Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Titeket is stresszel ez az...

Titeket is stresszel ez az egész egyetemesdi?

Figyelt kérdés

Félek attól, hogy rossz szakra jelentkeztem, félek attól hogy nem fogom tudni kihozni belőle a legjobbat, félek hogy nem leszek képes normális munkát találni,

félek hogy szar leszek a munkámban, félek hogy nem fogok tudni elköltözni otthonról majd, félek hogy nem tudom igazán mi illene hozzám... Semmiben sem vagyok biztos már. Örültem, hogy felvettek, de mi van ha rosszul döntöttem? Mi van ha nem lesz belőlem semmi csak ilyen kis liba, aki a főnök után hordozza a kávét minimálbérért? Vagy még az se? Nektek vannak ilyen félelmeitek?

2019. aug. 4. 18:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

10:

Hát az élet az ilyen hullámvölgyek sorozata, ezért írtam fentebb, hogy a saját önismeretedet, önbizalmadat kell fejleszteni.

Figyeld meg, hogy mi az, amitől fel vagy töltve, amikor magabiztos vagy.

Pl. a sport az nagyon sokat tud segíteni.

Mondjuk azért legalább leírhatnád tényleg a szakot, mert hátha vannak itt olyanok, akik ugyanazt végzik vagy már végeztek és tudnának veled tapasztalatot megosztani.

Szerintem senki nem fog lehurrogni.

2019. aug. 4. 19:35
 12/15 anonim ***** válasza:
52%

Kicsit azt érzem mint ha én írtam volna ki ezt a posztot. :(

Nem vagy egyedül, mert én is hasonlóan érzek napmint nap 21L

2019. aug. 4. 20:07
 13/15 anonim ***** válasza:
52%

Hát üdvözlet az életben. Elmondom egyetem után is nagyrészt ez lesz.

Miből fizetsz albérletet, mellette miből spórolod ki a 30-40 milliós lakásokhoz az önrészt, eladósítsd magad- egy életre, autó, család hasonló kötelezettségek.

Én is így voltam mint te anno egyetemen. De csak rosszabb lesz szóval készülj.

2019. aug. 4. 20:09
 14/15 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként egyre több fiatal itthon ilyen sajnos.

Egy erős szociális hálóval lévő országban azért nyugodtabb az ember. De ha itthon beüt a baj akkor 3 hónap munka nélküli és véged. Ha nem raknak be előbb 50 ezerért közmunkázni...

2019. aug. 4. 20:12
 15/15 anonim ***** válasza:
76%
Én is így voltam vele. Tavaly elkezdtem egy gazdaságinformatika Bsc-t, de rájöttem, hogy nem érdekel a gazdaság. 1 évig bejártam ugyan, viszont csak az informatika órákra, mert az érdekelt. Idén újrafelvételiztem mérnökinfóra, szóval lehet úgy is nézni, hogy elpazaroltam egy évet. De lehet úgy is, hogy 1 évig még kerestem az utam, átgondoltam, hogy mit is szeretnék. Egyébként sem kell egész életedben azt csinálnod, amit elvégzel. BÁRMIKOR lehet pályát változtatni, új szakmát tanulni. Ha kicsit is érdekel a szak, ahova felvettek, akkor kezdd el, aztán majd alakul, hogy tényleg érdekel-e. Ha nem akkor még van időd váltani. Sőt már ha dolgozol akkor is lehet váltani, erre van a levelezős egyetemi forma. Szóval nem köteleződsz el egy életre amiatt, mert most elkezded ezt a szakot.
2019. aug. 4. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!