Hogyan érjek így el jó eredményt?
Youtube-on nagyon sok oktató videó van ezekből a tárgyakból, nekem ezek nézése vált be. Könnyebben meg tudom jegyezni, mert szinte mesélik az egészet, érdekesebbé teszik.
Persze az se árt, ha kicsit próbálsz úgy tekinteni az egészre, mintha nem kötelességből tanulnád ezeket, hanem mert az alapműveltség része, és illik tudni az ilyet.
Ezen kívül ajánlom még a zanza.tv weboldalt, bár ott csak a lényeget mondják el, de összefoglalásnak/összegzésnek teljesen megfelelő :)
Én úgy csináltam, hogy először megnéztem a videókat, hogy nagyjából értsem miről van szó, utána elolvastam a tankönyvet, és csináltam egy jegyzetet a kettő vegyítésével.
Amíg összeállítottam a saját jegyzetemet, út közben nagyjából meg is tanultam, mikor pedig ismételtem, sokkal könnyebben ment az emlékezés, és tudtam mit hol keressek. Sok színes tollat + szövegkiemelőt használtam, általában mindegyik színt más célra(pl: lila- címek, sárga-évszámok stb)
( Egyébként azért is megéri most elkészítened ezeket a jegyzeteket, mert érettségi előtt nagyon nagy hasznát fogod venni ;) )
Én is ugyanabban a cipőben jártam mint te, nekem ez a stratégia maximálisan bevált :) Lehet hogy sokaknak túl időigényesnek tűnik, de ha az embernek nehézséget okoznak ezek a tárgyak, akkor megéri az időbefektetést.
Sok sikert és kitartást kívánok a tanulmányaidhoz! Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!