Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz az Óbudai...

Mennyire nehéz az Óbudai Egyetemen a fizika ill. matek szintfelmérő?

Figyelt kérdés

Most kaptam meg az egyetemtől a levelet és abban benne van,hogy 45 perces szintfelmérő matekból és fizikából is?

Ez mennyire nehéz?Matekból megvan az emeltem,fizikából 2 éve érettségiztem emelten,szóval nagyából megvan a szint.Várható,hogy emeltnél nehezebb lesz?

2019. aug. 1. 23:50
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

#10: Az óbudain ilyen nehéz? :O

Én a BME-re jártam. 4 félév matek volt, ebből egyedül a 3. félévin kellett rendesen tanulni. Az első kettő középiskolás anyag kicsit komolyabban véve, a negyedik meg valszám volt. Ezeket a legtöbben úgy hoztuk le, hogy elég volt órán figyelni. Fizika 1 az ismétlés, Fizika 2 meg javarészt elektromosságtan, ami akkor már nem volt újdonság, villamosmérnöki szakon, így gyakorlatilag arra se kellett egy percet se készülni pluszba. Itt a VIK-en a legnagyobb szopó tárgyak a válgazd és a menedzsment voltak. Na azokra kellett készülni, bemagolni 400 oldalnyi definíciót nem egyszerű. Sokaknak nem is ment. Vannak Pannonos kollégáim, azok mesélték, hogy ott náluk kb. 30-40-en kezdik a villamosmérnöki szakot, a végén kb. 10-en tesznek záróvizsgát, és a kiesőknek legalább fele a válgazd miatt hagyja ott az egyetemet. Pedig az ott csak 1 félév. Szóval a BME-n és a Pannonon nem a reál tárgyaktól kell félni, a humán tölteléktárgyak sokkal nagyobb szopás szokott lenni.

2022. máj. 24. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!