Magántanulóként tényleg nem kell 2 évet várni az érettségire?
Egy ismerősöm most szeretne érettségizni, és azt hallotta, hogy ha valaki magántanuló, akkor nem kell két évig járnia esti suliba, hanem egy év alatt felkészülhet az érettségire. Tud valaki erről valamit?
21 éves és már van egy szakmunkás bizonyítványa, valamint állandó munkahelye. Szerintetek mennyibe kerülne, ha esetleg magántanuló lenne?
Köszi a válaszokat!
Nem számít, hogy hány évet jártál suliba. Az számít, hogy van-e osztályzatod az érettségi tárgyaidból mind a 4 évre.
Tehát tegyük fel én 25 éves vagyok és nincs érettségim, de nem akarok évekig suliba járni, akkor fogom magam, beszerzem a tankönyveket, tanulok, teszek egy osztályozóvizsgát a hiányzó (értsd osztályzat nélküli) évfolyamok anyagából, és ezután mehetek érettségizni.
Ha 15 éves vagyok, akkor is mehetek, csak akkor meg előre kell feldolgoznom magamnak a hátralévő évek anyagát minden érettségi tárgyból, azokból levizsgázni, és utána mehetek érettségizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!