Miért jelöltök meg egy szakot pótfelvételin és általános eljárásban nem?
Kérdésem azokhoz szól, akik valamiért nem jelentkeztek általános eljárásban sehova, vagy a megjelölt szakokra nem vették fel. Amit most megjelöltök helyet azt eredetileg miért nem jelöltétek meg? Mi változott?
Kíváncsi vagyok a válaszokra, hiszen pótfelvételin ugye már nem lehet alacsonyabb a ponthatár mint az általános eljárásban, csak azzal megegyező vagy magasabb. Vagyis nehezebb második körben bejutni.
A válaszokat előre is köszönöm, illetve sok sikert a felvételhez!
Az orvosikat jelöltem meg az általános eljárásban, de sajnos a kémiám rosszul sikerült, a legalacsonyabb ponthatárról is 3 ponttal lecsúsztam...
Nemzetközi gazdálkodást jelölöm meg most angol nyelven, mert ez az, ami még érdekel és a szakközépiskolai tanulmányaimhoz illeszkedik és úgy gondolom az érdeklődésem miatt könnyen menne és később az orvosi mellett levelezőn be is tudnám fejezni. (Azt sem bánom, ha így egy teljes évet csúszok a nem. gazd.-dal, mert pl. következő szeptembertől csak néhány órát tudok levelezőn is bevállalni az orvosi mellett, de mindenképp szeretném elvégezni, ha már egyszer belekezdek.)
A jókívánságot pedig a többiek nevében is köszönöm! :)
Én első körben felsőfokú szakképzésre jelentkeztem, mert kereken 240 pontom volt.. de közben újraérettségiztem, hogy biztos legyen a felvétel.
Most pedig annyi pontom lett, hogy mehetek alapfokúra, így visszavontam a jelentkezést és pótfelvételizek. Így is úgy is fizetősre megyek, akkor már inkább ezért fizetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!