Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Eszperantó nyelvet is elfogadj...

Eszperantó nyelvet is elfogadják jövőre felvételinél?

Figyelt kérdés
Felvételizni szeretnék majd jövőre, tehát sürgős lenne a nyelvvizsga. Egy ismerősöm mondta, hogy az eszperantót kéne most választanom. De nem tudom, hogy elfogadják-e. Államilag elismerik mondjuk, azt olvastam. De tényleg annyival könnyebb az, s gyorsabb? Tudom, semmire nem megyek majd vele, ezzel tisztában vagyok.
2019. júl. 28. 21:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Erről még nincs pontos információ, de nem hiszem. Elsősorban ezért csinálják ezt a törvényt.
2019. júl. 28. 21:56
 2/18 A kérdező kommentje:
Na, ez nagyon jó. Csak akkor azt nem értem ezt miért nem írják le. Hogy ne lenne az ember ennyire bizonytalan. Én úgy gondolom, ha valamit bevezetnek, akkor arról minél hamarabb legyen PONTOS információ, ne harapó fogóval kelljen belőlük kihúzni.
2019. júl. 28. 22:05
 3/18 A kérdező kommentje:
S a jogszabályban sincs erre vonatkozó válasz, tehát csak azt írják, hogy államilag elismert nyelvvizsga kell, hogy legyen. S az eszperantó ebbe beletartozik a jelen állás, s az ott foglaltak szerint.
2019. júl. 28. 22:19
 4/18 anonim ***** válasza:
60%

A NYAK (Nyelvvizsga Akkreditációs Központ) weboldalán megtalálod azokat a nyelveket, amikből lehet nyelvvizsgát tenni, illetve az adott nyelvből akkreditált vizsgahelyeket. Amit itt megtalálsz, azok mind államilag akkreditált nyelvvizsgát adnak, amit természetesen el fognak fogadni a felvételinél.

Ha lenne olyan nyelv(vizsga), amit nem fogadnak el, azt jeleznék. Mivel ilyen nem történt, így értelemszerűen valamennyi Magyarországon akkreditált nyelvvizsgát elfogadják.

2019. júl. 28. 22:55
 5/18 A kérdező kommentje:
S érdemes letenni? Most kifejezetten a felvételihez kéne. Tavaszig kellene felkészülnöm. Angolból van némi nyelvtani alapom, de szókincs, beszéd, íráskézség szinte 0. Eszperantóból viszont teljesen nulláról indulnék. Nem tudom az angol tavaszra fel tudnám-e hozni, de hallottam, hogy az eszperantó könnyebb.
2019. júl. 28. 23:49
 6/18 A kérdező kommentje:
Az angollal is van célom, de tavaszig van időn, s mellette akarok egy emeltet is, hogy államilag finanszírozott helyre vegyenek fel lehetőleg.
2019. júl. 29. 00:18
 7/18 anonim ***** válasza:
37%
Mondjuk én nem engednem. Ahogy a cigány nyelvet sem. Két három nyelvet engednek. Angol, Német, Spanyol
2019. júl. 29. 02:32
 8/18 anonim ***** válasza:
82%

Igen, elfogadják, az eszperantó teljesen egyenrangú a többi nyelvvel!

Az eduline portálon van egy külön cikk róla, hogy az eszperantó nyelvvizsga is megfelel a felvételi követelményeknek, és járnak utána a többletpontok is. - Lásd: [link]

Eszperantó ügyben érdemes alaposan körülnézni a központi [link] portálon is, itt találsz információt oktatási eszközökről, tanfolyamokról sőt internetes online tanfolyamról is...!

Abban nincs igazad, hogy semmire nem mész majd vele, az eszperantót ugyanarra lehet használni mint a többi nyelvet - azaz kommunikációra! Bár nem mindenki tud róla, de vannak ezerszámra könyvek, regények, versek, szakirodalom, filmek, zenék, koncertek, bulik - tehát a felvételi előnyökön kívül sok más hasznát is tudod majd venni.

És ami a lényeg: tanulni ugyan ezt is kell, de 3-5-ször gyorsabban tudod megtanulni, mint bármelyik nemzeti nyelvet, általában egy fél év alatt el lehet jutni egy középfokú vizsgáig. - Jó tanulást neked!

2019. júl. 29. 02:51
 9/18 anonim ***** válasza:
63%

A felvételire vonatkozó jogszabály a [link] címen érhető el. A 20. §-a tárgyalja a nyelvvizsgáért adható pontok kérdését, vagyis láthatod, hogy nincs semmilyen korlátozó megkötés, azaz az eszperantó nyelv is ugyanúgy használható, mint bármelyik másik.

Érdemes megtanulni eszperantóul, hiszen első idegen nyelvként történő elsajátítása jelentősen megkönnyíti más nyelvek tanulását is. Ha nem budapesti vagy, az internetes tanfolyam jó megoldást tud jelenteni.

2019. júl. 29. 03:01
 10/18 A kérdező kommentje:
Egyedül semmiképp se menne?
2019. júl. 29. 04:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!