Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek visszavonja a...

Szerintetek visszavonja a kormány a 2020-as új felsőoktatási törvényt?

Figyelt kérdés
Nos azt biztos mindenki tudja, hogy 2020-tól nyelvvizsga, meg emelt érettségi kell a felvételihez. Én csak azt nem értem, hogy rengeteg kérdésre miért csak nyomásra hajlandóak válaszolni, s miért változik szinte naponta a jogszabály, illetve a hatályba lépés időpontja. S persze nagyon sok hír sincs ezzel kapcsolatban, nem foglalkozik vele a média, stb. Nektek mi a véleményetek erről?
2019. júl. 26. 14:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
De akkor nem kellene az oktatást is ehhez igazítani? Rengeteg iskola az emelt érettségire se készíti fel a diákokat pl.
2019. júl. 26. 15:57
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Akkor szépen leül a legutolsó két evben es felkészül maga. Az egyetemen sincs senki aki megkocogtassa a vállat hogy haloho határidő van. Magátol is fel tud készülni egy diák az emelt érettségire, ahogyan régen fel tudtak a felvételire. Ha minden iskolában lenne felkészítés ès mindenhol könnyű lenne emeltet tenni, ugyanott lennénk ahol most, vagyis mindenkinek ugyanolyan könnyű lenne bejuni felsőoktatásra és elveszne az intézményrendszer presztízse. Igy szelektálnak hogy csak a legjobbak kerüljenek be. Amugy meg nem olyan könnyű egy teljes működő oktatási rendszer megreformálni, az egy lassú es költséges folyamat.
2019. júl. 26. 16:15
 13/17 anonim ***** válasza:
50%
#11: régen se készített fel minket senki a felvételire. Aki felvételit írt, az bejárt fakultációra.
2019. júl. 26. 16:43
 14/17 A kérdező kommentje:
Majd meglátjuk mi lesz. Egy-két egyetem eléggé be van tojva, hogy finoman fogalmazzak, ennek nyilván van valami oka, sokan ugye csak önköltségesre kerülnek be, s ha kevesebb lesz a bekerülő, akkor pl nem lesz pénz majd fűtésre, stb, mert ezek az emberek tartják fent a működést. S nyilván jogos, hogy kell a nyelv, de nem hiszem, hogy ez határozza majd meg, hogy milyen szakember lesz az adott mérnök diákból, csak mert nem tud egy nyelvvizsgát letenni. Az emelt érettségivel valamilyen szinten viszont egyetértek.
2019. júl. 26. 18:50
 15/17 anonim válasza:

Nyelvvizsgát is elvárják de sok iskolába nincs olyan szinten a nyelvvoktatás, hogy simán letegyek egy nyelvvizsgát, ahhoz sok embernek egy magántanárra van szüksége és sajnos azt nem mindenki engedheti meg magának

Ezért még a gimikben szakközépiskolákban is a nyelvvoktatást erősíthetnék kicsit.

Tudom ez nem oldhato meg könnyen

2019. júl. 26. 21:15
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit pattogsz, úgysem fognak visszakozni. Jobban örülnél ha központilag nehezítenék az érettségit és nem egy plusz okmányhoz kötnék a felvételit? Esetleg vezessék be újra az írásbeli beugrókat és szóbeli vizsgákat? Akarnál még pluszba tanulni magasabb szinten bizonyos tárgyakból mint az emelt érettségi? Szerintem senki sem akarja hogy ez legyen. Igy el kell fogadni azt ami van, akkor is ha nem tetszik. De ugy nem lehet már tovább csinálni ezt, hogy mindenki aki teljesíti a minimumot bejuthat egyetemre es diplomát szerezhet.

Utolso: szerintem a mai világban mar minden szorgalom kérdése, rengeteg segítő tananyag, plusz lehetőség van az interneten, amivel siman meg lehet tanulni magántanár nélkül is egy nyelvet. Divat lett a különtanárnak való fizetés, de értelme nem sok van, mert ezen gyerekek többsége úgysem fog ugy tanulni mintha sajat szorgalomból vagy iskolai keretek között kényszerülne ra.

2019. júl. 26. 21:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem, annak örülnék, ha ehhez felkészítést kapna az ember. Ja, hogy felkészül otthon maga. Mindent értek. De akkor miért is kell 4-ig bent ülni? S végképp nonszensz, hogy olyanok alkotnak törvényt, akiknek nincs is nyelvvizsgájuk. Ez a dühítő.
2019. aug. 6. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!