Mit válasszak? Emelt magyar vagy emelt töri érettségit? Melyik a könnyebb? Van itt olyan aki mostanában érettségizett ezekből?
Figyelt kérdés
Szeptemberre el kell dönteni hogy miből szeretnék emeltezni viszont nem tudom mit kéne választanom.Az irodalmat szeretem de a nyelvtant sajnos nem és a helyesírásom sem jó. A töri számomra közömbös viszont mikor én fogok vizsgázni nem lehet atlaszt használni. Tudom mindd a kettőben van buktató de nem tudom melyiket kéne váasztani. Melyik a könnyebb?2019. júl. 25. 21:05
1/8 anonim válasza:
Magyar a legnehezebb... egyértelműen a torit válaszd.
2/8 anonim válasza:
Törit. Magyar emelt nagxon nehéz, nagy háttérismeret kell (úgy értem rengeteg könyv ismerete) plusz sokkal szubjektívebb mint a töri.
3/8 anonim válasza:
Három a magyar igazság. Töri!!!
Magyarhoz több elméleti tudás es hozzáértés szükséges, míg a törihez eleg egy minimális lexikális tudás hozza képest. Másban nehez a ketto, de a töri egyértelműen könnyebb.
4/8 anonim válasza:
Bar őszintén ha teheted nyelvből menj. Azok a legkönnyebbek
5/8 anonim válasza:
Töri.
A magyar szeretete kevés az emelthez.
6/8 anonim válasza:
A magyar nagyon nehéz, ahogy előttem is írták, nagy sok művet kell hozzá ismerni (jóval a kiírt kötelezők felett), de a műveltségre is rámegy, pl. egy ismerősöm emelt magyar előtt klasszikus zenét és festményeket is tanulmányozott.
Meg az egész elég szubjektív, ami az esszéket, elemzéseket illeti.
Úgyhogy ha van lehetőséged, inkább a törit válaszd.
7/8 anonim válasza:
Én idém tettem emelt törit, rengeteget tanultam rá és nagyon jó lett, de kevesebb tanulással is meglenne egy nem rossz jegy, ha neked nem a százalék a lényeg itt. Atlaszt lehet használni esszénél és szóbelinél, csak tesztnél nem. (Amúgy a teszt meg alapjából egyszerűbb és kisilavizálható.)
8/8 anonim válasza:
7. kérdezem, milyen könyvből tanultál? Volt vmi plusz könyved?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!