Érdemes harmadszor is nekifutni az orvosoknak?
Első évben a kémián szívtam meg, 5 ponttal csúsztam le, most 3-mal.
Annyira... Kész vagyok. Ráadásul évvesztés, iskola váltás miatt, OKJ, jövőre 23 leszek már.
Tervem az: megnézem hogy tetszik az a szak ahova járok, mellette gyorsan csinálok plusz egy emeletet így három emeltem lesz, így teljesíteni a többletpontot, emellett lerakok egy nyelvvizsgát.
Szerintem még mindig érdemes nekifutni, ha ez az álmod, viszont a pontokkal bajban leszel.
Jövő évtől kötelező lesz 1 emelt + 1 nyelvvizsga minden alap- és osztatlan szakra. Orvosira is.
Nagy valószínűséggel az orvosin a kötelező emelt(mind ahogyan eddig is) a biosz lesz, amiért nem fog járni az 50 pont.
Emellé kell kémia emelt VAGY fizika emelt.
Ezért a másik emeltért már fog járni az 50 pont.
3. emeltet akárhogyan csinálsz, nem számolnak +50 pontot érte, ugyanis csak a felvételi tantárgyakból szerezhetők meg, ha emeltszintűek, ugye.
Javaslom, hogy inkább egy felsőfokút csinálj, amiért jár a 40 pont.
Ám ezért is csak akkor jár, ha már van egy B2-es nyelvvizsgád egy másik nyelvből, ami teljesíti a következő évi szigort.
de még idén megpróbálom a pótfelvételit ha meghirdetik
#3 voltam
Nem, úgy elég érdekes menete lenne a felvételi eljárásnak :D
Pl. nem lehet emelt magyarral meg emelt történelemmel mérnökire menni, mert egyszerűen nem számítjak, nincs értelme.
Hiába 2 emelt, akkor is csak bizonyos szakokon számolják ezt a két tantárgyat és hozzá a 100 pontot(még).
Csak azokra az erettsegikre kapod meg az 50 pluszt amely targyakat az adott szakon elfogadjak
Igen fizetosekre megy a potfelveteli de en mindenkepp arra akarok menni mert legalabb nem kell kotelezoen itthon maradni 10 evet vagy mennyit amitol falra maszok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!