Tudok igy utazni berlettel?
Lakóhely/tartózkodási hely és az oktatási intézmény székhelye vagy a gyakorlati oktatás székhelye közötti utazásra.
Forrás:
Sajnos igen, csak iskola-lakhely távon vehetsz bérletet. Az ellenőr azt is nézi h "xy iskola Veszprém, xy Lakcím Pápa" például.
De! Amikor én X laktam és Y jártam iskolába de Z helyen volt a szakmai gyakorlatom, akkor Z (munkahely) köteles kiállítani valami iratot, hogy te ott dolgozol,mint diák.
Kérdezd meg a volánnâl de elvileg így vehetsz diákot.
Ha mégsem engedik így akkor a munkáltatónak elvileg ugyanúgy kellene neked is 80% utazási költségtérítést fizetni.
(anno nekem 9 Ft-ot adtak km-ként, mert aki autóval járt annak ennyit adtak, a rendes dolgozónak is)
Helyi közlekedésben (pl. BKK, DKV) bárhová vehetsz.
Helyközi közlekedésben (pl. MÁV, VOLÁN) csak az iskolád és a lakhelyed között.
Tehát ha pl. Szegeden laksz és jársz iskolába, akkor BKK-s Budapest bérletet minden további nélkül vehetsz, viszont Szeged - Budapest vonatbérletet vagy buszbérletet nem vehetsz. (Pontosabban vehetsz, csak nem használhatod.)
De ha leírnád, hogy honnan-hová akarsz utazni, akkor könnyebb lenne pontos választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!