Vasúti kedvezmény két fiatal felnőttnek?
Ebben az életkorban és családi állapotban nincs is semmilyen kedvezmény. Azonban a tapasztalataim szerint igenis jó utazásokat lehet tenni a csúcsidőn kívüli (@ jellel jelölt) vonatokkal, 20% kedvezmènnyel. De 10% mindenképp jár bármely vonatra, ha online veszel jegyet (esetleg 5% ha automatàból veszed, de az már sokat nem oszt, nem szoroz). Tovább tudsz faragni a költségekből kisebb forgalmú mellékvonalakon is, ha külön veszed meg a mellékvonali utazásodra a jegyedet (eleve 15 % kedvezménnyel indul és az online kedvezmény mèg lejön ebből).
Ha rendszeresen akartok utazni, akkor egyszeri komoly befektetését cserébe elég kedvezményesen lehet utazni a Start kártyákkal. Ezen kívül talán a Hungary Card is ad kedvezményt, de ebben nem vagyok teljesen biztos.
És két főre kedvező lehet még a különböző carsharing oldalakat böngészni, pl Oszkár, Blablacar, stb.
Esetetekben nem jár kedvezmény.
A trükközést nem javasolnám, drága lehet, szerintem nem akartok fejenként 8000 Ft-os pótdíjat fizetni.
Én a helyetekben megvárnám, hogy olyan anyagi helyzetben legyek, amikor már nem okoz gondot a két teljesárú jegy kifizetése.
Van. Akár ingyen is utazhatnátok!
A párod elmegy a "vasúthoz" dolgozni és annyit utazgathat ingyen amennyit szeretne.
Másik lehetőség: A párod elmegy 30-40 Km-re dolgozni az otthonotoktól és a munkáltató fizeti a munkába járáshoz a bérlet 86%-át. Igaz ilyenkor csak neki lenne bérlete és csak a lakóhely és munkahely között lenne érvényes.
A többi lehetőségeket pedig már felsorolták előttem.
Hogy most ez mennyire legális meg mennyire nemazt nem tudom, de tény hogy kedvezményt így lehet kicsikarni.
Menjetek el valami okj-s iskolarendszrű estis képzésre, ilyen esetben kaptok estis diákigazolványt amivel mehet az utazgatás 50%-al ahová csak akartok. Ha nem akarjátok leszarni a sulit még valami papírt is szerezhettek a végére.
Ha aránylag sokat terveztek utazni, akkor Start-Klubkártya
35000 forint 1 évre, és korlátlan 50% kedvezmény + hétvégén a párodnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!