Budapesten az a bérlet, amivel a metrót, villamost, buszt is igénybe tudom venni, az tényleg csak 3540 Ft-ba kerül az egyetemistáknak?
Sajátos a gondolkodásod.
A BKK hivatalos adatai felől kétségeid vannak, és egy névtelen weboldalnak hinnél?
Ha azt írjuk, naponta ennyi, vagy évente, akkor mit tennél?
Igen, tényleg így van. És ott van, hogy mire jó:
Csak pár extrémebb dologra nem jó, pl. hajó, libegő.
Igen, annyi, mivel a teljesárú bérlet a tízezer.
Ne csodálkozzatok, hogy nem hiszi el, vidéken az kerül a tetvedék mávnál/volánnál havi 25-35 ezerbe, hogy kigyalogolj a 8 km-re lévő legközelebbi megállóig, várjál 5 órát a következő járműre, ami naponta 3-szor fordul, abból 1-szer random kimarad, 1-szer másfél órát késik, utána az ellenvonat késik, és elmenj vele a harmadik faluba másfél óra zötykölődéssel az első világháború óta hozzá nem nyúltak hullámzó, csálé sínen hússzal. Utána gyalogolj másik 5 km-t. De ha te netán egy magállóval tovább mennél, vagy a másik irányba mennél, netán a másik vonalon mennél a szomszéd faluba, akkor már semmire nem jó a bérleted, mert csak arra az egy szál büdös nagy semmire szól 25-35 ezerért. Ehhez képest a BKV-nál egy félmegyényi területen orrba-szájba utazgathatsz ezernyi vonalon percenként járó buszokkal szaros párezer forintért... Tényleg hihetetlen luxus, pazar és fényűzés, az ember azt gondolná, lehagytak egy nullát, nem, kettőt!
Köszönöm a válaszokat! :)
Igen, a 3. jól összefoglalta, ezért voltam én is hitetlen, mert vidéken tizede ennyi szolgáltatás kerül többször ennyibe. Elhittem én az oldalnak, de féltem, hogy az nem vonatkozik minden járműre. Igen, írta a vonalakat, de mivel nem vagyok jártas Pesten, nem voltam benne biztos, hogy ez az, amire én gondolok. De ezek szerint ez, most boldogabb lettem, hogy ilyen olcsó :D
Sőt 90 Ft-tal olcsóbb, mint írtad, mert csak 3450 Ft.
Budapest határán belül szinte mindenre érvényes:
kék buszra, villamosra, trolira, metróra, hévre, fogaskerekűre, éjszakai buszra, helyközi volánbuszra, vonatra és munkanapokon a BKK-s hajókra.
Viszont nem érvényes pl. a reptéri buszra (100E), siklóra, libegőre, gyermekvasútra, helyjegyes vonatokra, távolsági buszokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!