Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Erről a gőzmozdonyról mit...

Erről a gőzmozdonyról mit lehet tudni?

Figyelt kérdés

Csak úgy olvasgattam, nézelődtem a témában, alapvetően érdekel a dolog, szóval viszonylag jól eligazodok a dolgokban, de most megakadtam.

[link]

Erről a sorozatról lenne szó, illetve a lényeges rész ez: "Of the 30 examples that stayed in Austria after the Second World War, the majority were sold, two units went to the Soviet Union, six to the Hungarian Railways (MAV)."

Szóval elvileg ebből a gépből volt nekünk hat darab, viszont az égvilágon semmi információt nem találok róluk, illetve nem is találkoztam még velük se interneten, se könyvben, se semmilyen más forrásban.

Valaki esetleg nem tud valami infot ezekről a gépekről? Főleg, hogy nálunk merre szolgáltak, illetve kaptak-e más pályaszámot, vagy az eredeti maradt meg rajtuk.

2019. máj. 10. 16:18
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
A II. világháború után ragadt 6 db Magyarországon bérelt mozdonyként. Nem kerültek MÁV állagba (így MÁV páylaszámot sem kaptak), 1952-ben visszakerültek Németországba.
2019. máj. 10. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!