Volánbusszal kapcsolatban kérnék egy kis segítséget?
Először utaznék vele szóval sok gőzöm nincs róla.
Láttam,hogy lehet olyat,hogy telefonon mutatjuk meg a vezetőnek felszálláskor a jegyvásárlást,de ez nem vonatkozik az összes járatra. Nekem a Népliget és Orosháza kell majd. Ezen lehet majd így csinálni vagy meg kell vegyem fizikailag azt a jegyet?
A másik a vissza utazás. Szombati napon az utolsó járat 15:05-kor van. De ebben a menetrendben 2 Orosháza aut. állomás van,a másik 14:55. Most ez hogy van? Honnan tudom majd hol kell felszállni?
De egyébként ha jól gondolom ez úgy van,hogy 14:55-kor érkezik meg oda és akkor 10 percet áll,utána indul,ugye?
Távolsági járatokra lehet online jegyet venni, ha a kiinduló vagy célállomás Budapest (nem értem mire fel ez a korlátozás, de mindegy). Ezt be lehet mutatni okostelefonon a sofőrnek, de ki is lehet nyomtatni. Helyközi járatokra ha van jegyelővétel, azt kötelező igénybe venni, ha nincs, a sofőr ad jegyet. Távolsági járatokon a sofőr akkor is ad jegyet, ha amúgy lenne elővétel.
Minden menetrendben két időpont van, az első az érkezés, a második az indulás (kivéve persze a két végállomást, ott az elsőnél csak indulás, a másodiknál csak érkezés van). Ha nem nagy állomás vagy forgalmas megálló, ez gyakran egybe esik.
Hát igen lehet jobban járnék ha személyesen venném meg. Csak nehogy kígyózó sor legyen ott. (kígyók kígyózzanak ugye)
Elég bonyolított ez az egész rendszer de lehet csak nekem,mert "first time"-os vagyok :) Osztállyal voltam egyszer de az Velencei tós volt és a sofőrnél vettük a jegyeket,eltartott egy darabig :))
Viszont ja most látom,hogy az autóbusz állomásokon 2 időpont van. Már megijedtem,hogy 2 állomás van Oroson vagy mi :D De így akkor csak oda találok a hazafele vezető útra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!