Budapest-Miskolc vonattal a felújítás alatt?
Sziasztok.
A felújítás óta nem használtam a Budapest-Miskolc vasútvonalat, de jövőhéten utaznom kell, ezért lenne pár kérdésem amiben nem vagyok biztos.
Az elvira-n szoktam venni e-vonatjegyet amit ugye letöltök a telefonomra. Ezt a jegyet kell felmutatnom a buszon a kalauznak és a vonaton is? (azaz 1 jegy érvényes a pótlóbuszra, és vonatra is)
Az IC-re megveszem a helyjegyemet, ez a vonatpótló buszra is érvényes, vagy oda ülök ahol szabad helyet találok? (Viszont ez esetben a helyjegynek nincs sok értelme a pótlóbuszon.)
Aki utazott azóta vonalon, vagy csak tud nekem segíteni ezekkel kapcsolatban előre is köszönöm a válaszokat.
Ugyanaz a jegyed a vonatra és a buszra is.
A buszon oda ülsz, ahova van hely, a helyjegy értelemszerűen a vonatra vonatkozik.
A megvásárolt vonatjegy érvényes a vonatra és a buszra is. Nem kell külön jegyet venned, megveszed Bp. Keleti-Miskolc-Tiszai között a vonatjegyet, a MÁV meg majd megoldja.
A helyjegyed az ülőhelyet csak a vonaton biztosítja, ott oda célszerű ülni, ahová ez szól. A buszon oda ülsz, ahol épp van hely, viszont IC-pót- és helyjegy nélkül nem szállhatsz fel a Keleti és Hatvan között közlekedő IC-pótlóbuszra.
Első és harmadik köszönöm így már értem.
Nem szeretnék Oszkározni, de köszönöm a tippet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!