Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A Budapest-Záhony (100-as)...

A Budapest-Záhony (100-as) vasútvonalon tényleg nem Budapesti mozdonyvezetők járnak?

Figyelt kérdés

Jöttem haza tegnap Budapestről Kabára ,az utastársam egy mozdonyvezető volt aki utasként utazott,sokat beszélgettünk. Kérdeztem tőle,hogy ezen a vonaton a mozdonyvezető lemegy Záhonyba alszik egyet és reggel vissza Budapestre? Azt monta nem.

Ezen a Bp-Záhony vonalon nem Budapestiek járnak,hanem Záhonyi,Debreceni,Nyíregyházi és Püspökladányi telepállomású mozdonyvezetők hordják az összes pesti vonatot,a Szolnokiak nem,azok csak elővárosiakat hordanak.

Azt is mondta,hogy Záhonynak csak 2 vonata van ami 11.23 kor és délután 15.23-kor indul Pestről több Záhonynak sincs esetleg Záhony-Cegléd személyek vannak még. Ezek délelőtt mennek fel Pestre utána vissza. A legtöbb vonat a vonalon a Debreceni,Nyiregyházi és Püspökladányiaké,ők hordják a legtöbb Pesti sebes,ic és ceglédi személyeket.

Azt is mondta,hogy Szeged felé szegedi mozdonyvezetők járnak. Tahát távolsági vonatokat Budapest nem hord azok mind vidékiek.

Tényleg nem Budapest hordja a 100-ason a vonatokat?

Én azt hittem pestiek hordják,mert az a főváros és fővárosból indulnak a vonatok.

2019. márc. 3. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
Mint minden sugaras szerkezetű hálózaton, Magyarországon is tipikusan a központtól távol érdemes éjszakáztatni mind a vonatokat, mind a személyzetet, hiszen reggel befelé, délután kifelé erősebb az utasforgalom.
2019. márc. 3. 21:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Igaz. Nem is értem, hogy miért kell megkérdőjelezned, amit mondott és hogy ez miért olyan hihetetlen neked.

A pestiek jellemzően csak elővárosoznak, a távolsági vonatokat a vidéki mozdonyvezetők hordják.

2019. márc. 4. 17:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Minden szava igaz, igen. Ez az általános elv, hogy a vidéki viszi a pesti vonatot, a pestiek meg az elővárosi vonatokat. Az is az oka még, hogy az elővárosban nagyon sok a vonat, sűrű a közlekedés, és ez nagyon sok mozdonyvezetőt igényel, így a pesti létszám 99%-át az elővárosi vonatok kiszolgálása köti le, a vidéki meg csinálja a távolsági személyszállító vonatokat. Régen ez nem teljesen így volt, de sok éve ez a rendszer.
2019. márc. 5. 13:07
 4/4 anonim válasza:
100%
Az az egy kettő ami Pestről jön le jó lesz 12+1-nek is... (Nyugatiból 12, Keletiből 1 de az éjfélkor ér be)
2019. márc. 10. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!