Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért vezették be a regisztrác...

Miért vezették be a regisztrációs jegyet?

Figyelt kérdés
Mi értelme van? csak csalnak vele, túl sok a kiskapu... ma voltam a szabolcs volánnal egy úton és láttam, ahogy minden öregnek 4-5 regisztrációs jegyet adnak + mindnek a legtávolabbi állomásig, kérdés nélkül. Mi értelme volt így bevezetni? teljesen torz statisztika fog ebből kijönni + szeritem sokkal több pénzt fog kapni így a volán a semmire...
2010. jún. 30. 18:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hát értelme nem sok van, elvileg így akarják számon tartani az utasforgalmat, de aki bérlettel jár azt bele se tudják számolni..................................
2010. jún. 30. 18:46
 2/11 anonim ***** válasza:
45%
az ingyenélő férgek miatt......
2010. jún. 30. 18:55
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

A közlekedési vállalat sokféleképpen vizsgálhatja az utasforgalmat. A legobjektívebb megoldás az, hogy minden vonaton ül egy utasszámláló, aki felírja, ki honnan hová utazott, milyen jeggyel. Ekkor nem lehet probléma, pontos a statisztika, csak éppen ehhez rengeteg ember kell és mondjuk egy tömött "iskolabuszon" nem sok esélyük van felírni az adatokat. Nem mellékesen gyakran kapnának "Mit írkál maga?" kezdetű beszólogatásokat, mert mifelénk a közterületen, járművön fényképezőket vagy jegyzetelőket rögtön "besúgónak" nézik és nem kedvelik.

Marad a másik módszer: a kiadott jegyek alapján próbálják megmondani, milyenek az utazási szokások. Naplózni kell minden kiadott jegyet, ebből megvan, milyen viszonylatokon hányan utaznak. Igen ám, csak itt jön képbe a probléma: akinek nem kell jegy, arról nem is tudnak. Na, ezért lett regisztrációs jegy: aki jegy nélkül, ingyen utazhat, az is "fel van írva", a közlekedési társaság tud róla, hogy igénybe vette a szolgáltatásait és lehet, hogy legközelebb csuklósbuszt küld arra a viszonylatra, mert rájön, hogy nem csak 20-an utaznak rajta naponta, hanem 180-an.

Viszont ez a módszer is azzal számol, hogy mindenki pontosan betartja, ami a kötelezettsége. A "Hagyjon már békén ezzel a nyavalyás jeggyel, nem látja, hogy nyugdíjas vagyok?" hozzáállású utas, a "Haladjunk már, nem nyomtatok, szálljon már fel!" típusú buszvezető vagy éppen a boldog-boldogtalannak regisztrációs jegyet kiadó pénztáros nincs belekalkulálva.

(persze, értem én, hogy mindegyik ilyen embernek megvan a maga indoka, hogy miért nem szereti a regisztrációs jegyet, de a végeredmény nem változik: torzul a statisztika)

2010. jún. 30. 19:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Azért,hogy még több tisztességes magyar embert megbüntethessenek,és a Hagyó-féléknek továbbra is épülhessen luxusvilla a mi pénzünkből...
2010. jún. 30. 19:40
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom,mit kellene felmérni ezzel.Elég lenne kiállni délután öt és hat között a Keleti Pályaudvarhoz a hetes megállójába,és rögtön láthatnák,hogy mi a helyzet.
2010. jún. 30. 19:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű utasszámlálás a lényeg.

Az állam minden kedvezménnyel utazó jegyét teljesáruvá egészíti ki, "megtéríti" a szolgáltatóknak a különbözetet.

Ezért érdekük több regisztrációs jegyet kiadni, minél több dotációt lenyúlni.

Sajnos ezt a csalást nem védi ki a jegy, tehát értelmetlen.

2010. jún. 30. 20:25
 7/11 A kérdező kommentje:
és miért nem kamerázzák be a buszokat, hogy pontosan lássák, hogy mi történik rajta???
2010. jún. 30. 20:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Mert akkor jönnek a jogvédők azzal, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy te melyik busszal utazol, ki mellé ülsz és hogyan túrod az orrod, miközben mész a munkahelyed felé.
2010. jún. 30. 22:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Kamerával szintén csak szúrópróba szerint lehetne ellenőrízni.

Hány ember kellene, aki végignézi a felvételeket?

2010. jún. 30. 22:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hölgyeim, és uraim, én ezt úgy gondolom, hogy ha nekem sorba kell állni a rohadt drága jegyért, amiért utazhatok egy redvás, néha összehányt vonaton, akkor az, aki ingyen utazik, is várja csak ki a sorát, ha már az én adómból utazik.
2010. jún. 30. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!