Távolsági bérlettel helyi járaton?
3 éve járok helyi járatos buszon távolsági bérlettel. A sofőr sosem szólt, hogy nem lehet, pedig mindig felmutattam. Ellenőrökkel is találkoztam párszor de nem büntettek meg, ezért én azt hittem, érvényes arra is. (Egyik megállóból megyek a pályaudvarra busszal, utána onnan a távolságival haza. A bérletemen átszállási hely a pályaudvar és onnan a kisebb buszmegálló)
Tehát nekem 3 éve semmi gondom ezzel, de ma a barátomat, akinek minden szintén ugyanígy van, megbüntették. Ilyenkor lehet fellebbezni vagy teljesen jogos? Ha pedig jogos, eddig miért nem szólt soha egy sofőr és ellenőr sem?
Békéscsabán a DAKK látja el a helyi- és a helyközi közlekedést is, viszont a helyit az önkormányzat, a helyközit az állam rendeli meg.
Elképzelhető, hogy volt egy szerződésmódosítás a közelmúltban az önkormányzattal kötött szerződésben, és ez a lehetőség pont kikerült belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!