Mennyibe kerül Tatabányára egy vonatjegy?
"Mi nem jó a kérdés megfogalmazásában?"
Az, hogy hiányos.
A "honnan" nélkül nem kaphatsz pontos választ. Mondjuk a honnan sem elégséges információ, de minek részletezzem, ha már korábban leírták neked.
Még a repülős kérdésem után sem eset le a tantusz, s a többiben is kötekedést látsz.
Honnan, hová, mikor. Legalább ennyit kellett volna írnod,
Akkor én is kötözködök.:D
Milyen vonatjegy?
Teljes árú, Diák, egyéb kedvezményes?
"te hogy tennéd fel ezt a kérdést?"
Mennyibe kerül Budapestről Tatabányára egy teljes árú vonatjegy? És Budapest melyik pályaudvaráról indul a vonat? Személy vonattal szeretnék utazni X:y körül.
Köszönöm.
Én valahogy igy tenném fel a kérdést.
Először a metróval el kell jutnod Kelenföldre, ehhez egy vonaljegy kell, ami 350 Ft. Nyugatiból M3-mal a Kálvin térig, majd onnan M4-gyel. (Hétköznap esténként és hétvégente az M3 helyett pótlóbusz jár)
Kelenföldről 1120 Ft személyvonattal, ami 45 perc alatt ér oda. Expressz járattal (IC, EC, railjet, stb.) kb. 1500 Ft és 30 perc alatt érsz oda.
De van sokféle kedvezmény, amit igénybe lehet venni (pl. diákjegy 50%, neten vásárolt jegy -10%, stb.), érdemes tájékozódni.
ui.: Magaddal cseszel ki, ha nem pontosan teszed fel a kérdést, mert nem fogsz használható választ kapni.
Ez áll a kérdésedben:
„Mennyibe kerül Tatabányára egy vonatjegy?
Mennyibe kerül Tatabányára egy vonatjegy?”
Te mindent kétszer írsz le?
Te mindent kétszer írsz le?
A nyugatit csak három értetlenkedő válasz után írtad.
A következőt kellett volna tenned:
Leírod, hogy honnan akarsz indulni, hová érkeznél.
Az sem mellékes, mikor. Érdekes lehet az is, hogy a városon belüli tömegközlekedéssel milyen opciókat kedvelsz. Pl. nem akarsz metrózni.
Aránylag kevés ember lakik a Nyugati környékén. Lehet, neked nem is az a jó. Honnan tudjuk?
sok utazós kérdés volt már, aminél menet közben kiderült, hogy a kérdezőnek teljesen más közlekedési mód a praktikus, csak mint Pesten nem ismerős, gondolt valamit.
Akkor tudunk igazán pontos választ adni (ha már magad nem tudod megoldani), ha legalább részletesen teszed fel a kérdést.
Jártam úgy, hogy munkát fektettem bele, hogy igen-igen jó választ adjak.
A kérdező meg benyögi nekem, menjek az anyámba, éjjel kettőkor nem jár a metró.
Addig szó sem eset arról, hogy éjszaka utazna.
Pedig ha leírja, akkor úgy keresek neki megoldást.
A vonatjegy nem darabra megy, amit csak meg kell venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!