Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ti odébb lökitek az ajtóban...

Ti odébb lökitek az ajtóban megállókat, akik miatt nem lehet beljebb menni?

Figyelt kérdés
Én most már igen, mert a 90%-a zenét hallgat, így meg se hall, ha megkérem, hogy menjen beljebb,egy része meg tini vagy kamasz, azokat meg egyáltalán nem sajnálom. A minap egy full bamba, telefonját nyomkodó 11-2 éves kiscsaj szállt fel hátizsákkal a hátán és állt meg az ajtóban. Szóltam, nem reagált, a tömeg meg gyűlt mögöttem, úgyhogy úgy mentem beljebb, hogy beledőlt a az ülő barátnője ölébe. Csúnyán nézett, nem tudott érdekelni hogy őszinte legyek, miközben a busz/villamos közepén meg táncolni lehetne. Nektek mik a tapasztalatok?
2018. nov. 8. 16:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én igyekszem mutatni, hogy merre fogok mozogni, így viszonylag ritkán kell másokat odébbtennem, de ha például leszállni nem tudok valakitől egy kisebb forgalmú helyen (ahol ugye kevés idő van erre), ott adott esetben szó nélkül átpréselem magamat.
2018. nov. 8. 20:40
 12/17 anonim ***** válasza:
Ezen a héten konkrétan minden nap sikerült kifognom tömegnyomort a buszokon még későn is. És szinte mindig akadt egy paraszt aki hátizsákkal "masszírozta" az oldalamat.
2018. nov. 8. 22:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Én se vagyok egy nagydarab, de én egyszer simán félrelöktem egy csávót a metrón egy hasonló esetben! Még ki se nyílt szinte az ajtó, de ő már szállt volna felfele egy másikkal együtt és mivel a kettejük között nem volt elég hely, hogy én leszállhassak, egyiküket kénytelen voltam meglökni! Valamit utánam szóltak, de nem értettem mit, mert nem magyarok voltak, de egyébként se érdekelt a véleményük!
2018. nov. 8. 22:38
 14/17 A kérdező kommentje:
Ja amúgy külföldi csajt én is löktem odébb. Az amúgy is szűk kis földalattin állt be az ajtóba a pasiját ölelgetve, hátizsákkal, és esze ágában nem volt leszállni vagy odébb menni, mikor kinyílt az ajtó. Mindenki kikerülte, ha valaki egy picit hozzáért, látszott rajta, hogy nehezményezi. Ez olyan idegesítő volt, hogy úgy szálltam le, hogy félig lehúztam magammal a kocsiról.
2018. nov. 8. 23:08
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha külföldi az illető az annyiban más tészta, hogy - bár szeretjük szidni magunkat a közlekedési kultúra hiánya matt - nagyon sok országban egyáltalán nem magàtól értetôdő engedni a leszállókat leszállni felszállás előtt (főleg mediterrán országokban) vagy egyáltalán odébb állni (pl egyes posztszovjet országokban). Így tényleg eszükbe sem jut, hogy ez gond lenne. Persze ettől még muszáj tenned valamit, én őket is odébb teszem, legfeljebb hangosabban kérek elnézést.
2018. nov. 9. 06:15
 16/17 A kérdező kommentje:
És akkor ott hogy szállnak le az emberek? Ha egy mediterrán országban beáll az ajtóba a dolgát csinálni, de valaki leszállna, akkor csak odaebbtolni lehet, főleg ha jön az ember mögött a tömeg.
2018. nov. 9. 08:10
 17/17 A kérdező kommentje:
Ezzel arra célzok, hogy nem értem miért cuppogott, ha valaki hozzáért.
2018. nov. 9. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!