Ezt jól gondolom, vagy nem ilyen egyszerű?
Ez az, én sem értem, hogy mit kell filléreskedni egy szãr buszjegyen, pedig nekem sem wifin jönnek a milliók...
És kérdező, a mechanikus lyukasztókat hosszú évtizedek óta hasznàlják a közösségi közlekedésben, szerinted ha az okos ötleted olyannyira jól működne, ki a fåsz venne valaha is bérletet?
9-es! Nem jól tudod!
Ha ugyanis nincs semmi extra műszaki megkötés, ami limitálja a beállítható kódok számát, akkor ez egy egyszerű kombinatorikai, azon belül is variációs feladat.
n!/(n-k)! -képlet még rémlik, az pont ilyenkor jó.
10 eset lehet, első helyen lehet 10 szám, második helyen 9 szám harmadik helyen 8 szám ez 720-féle kombináció.
Ha nincs nulla a gép számai közt, csak a kilenc szám, akkor is 504-féle kombináció van.
Ez a 88-at nem tudom honnan szedted, de tudjátok mit, aki két évente, amikor lecserélik a jegyeket hajlandó 720 jegyet megvenni, érvényesíteni és utána magánál tartani, majd kiválasztani pont azt az egyet, ami kell, az blicceljen, olcsóbb bérlettel, úgyhogy nyugodtan blicceljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!