Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ezt jól gondolom, vagy nem...

Ezt jól gondolom, vagy nem ilyen egyszerű?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk a buszon a hátsó ajtón szállok fel , és jönne az ellenőr, akkor egy lyukasztott jegyet adnék át neki, amit nem akkor lyukasztottam, hanem egy korábbi utazásomnál.
2018. nov. 3. 10:48
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem jól gondolod, nem ilyen egyszerű.
2018. nov. 3. 10:48
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
A jegyre rányomtaja a gép a dátumot is, nem csak egy lyukat...
2018. nov. 3. 11:22
 3/25 A kérdező kommentje:
Az én jegyemre nem nyomott dátumot, csak 3 lyukat. (Nem Pest)
2018. nov. 3. 11:40
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen régi lyukasztós buszoknál buszsofőrnek hivatalosan minden fordulónál át kell állítani a lyukasztót. Tegyük fel, a buszon lévő lyukasztó 1-2-3-mat lyukaszt, a tieden pedig 4-5-6 van. Nyilván rögtön levágja az ellenőr, hogy nem ezen a buszon lyukasztottad.
2018. nov. 3. 11:51
 5/25 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk nem lyukasztom ki, de látom, hogy felszáll az ellenőr, és akkor lyukasztom ki gyorsan?
2018. nov. 3. 12:11
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan... utána pedig írj ki egy másik kérdést, hogy "lógtam a buszon, kötelező kifizetnem a büntetést?"
2018. nov. 3. 12:12
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel nem találtad fel a spanyolviaszt, rengetegen csinálják, hogy akkor lyukasztanak, amikor már felszállt az ellenőr. Aki ezt vagy észreveszi, vagy nem, de jó eséllyel igen. Nem tudom, igazából sosem tudtam megérteni, hogy miért éri meg párszáz forintos jegyek miatt ilyen haditerveket kieszelni.
2018. nov. 3. 14:39
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez az, én sem értem, hogy mit kell filléreskedni egy szãr buszjegyen, pedig nekem sem wifin jönnek a milliók...

És kérdező, a mechanikus lyukasztókat hosszú évtizedek óta hasznàlják a közösségi közlekedésben, szerinted ha az okos ötleted olyannyira jól működne, ki a fåsz venne valaha is bérletet?

2018. nov. 3. 16:39
 9/25 anonim ***** válasza:
27%
Vegyél 9 db 10 db-os tömbjegyet és lyukaszd ki mindenféle kombinációban 123 124 stb, ha jól tudom ehhez 88 db jegy szükséges. Ha jön az ellenőr, akkor add oda a megfelelőt. Ahhoz, hogy tudd, melyik a megfelelő, lyukassz egy fénymásolat jegyet felszálláskor puskának. Addig működik a megoldás, amíg nem vonják ki az adott jegytípust. 123 típusú lyukasztóknál tuti módszer, mert mindíg érvényes jegyet tudsz fabrikálni az elhasználtakból, úgy hogy fel sem tűnik az ellenőrnek :D Ha már felszálláskor ott van az ellenőr, akkor igazit lyukassz, de ez 10 évbe egyszer fordul elő kb.
2018. nov. 3. 20:46
 10/25 anonim ***** válasza:
87%

9-es! Nem jól tudod!

Ha ugyanis nincs semmi extra műszaki megkötés, ami limitálja a beállítható kódok számát, akkor ez egy egyszerű kombinatorikai, azon belül is variációs feladat.

n!/(n-k)! -képlet még rémlik, az pont ilyenkor jó.

10 eset lehet, első helyen lehet 10 szám, második helyen 9 szám harmadik helyen 8 szám ez 720-féle kombináció.

Ha nincs nulla a gép számai közt, csak a kilenc szám, akkor is 504-féle kombináció van.

Ez a 88-at nem tudom honnan szedted, de tudjátok mit, aki két évente, amikor lecserélik a jegyeket hajlandó 720 jegyet megvenni, érvényesíteni és utána magánál tartani, majd kiválasztani pont azt az egyet, ami kell, az blicceljen, olcsóbb bérlettel, úgyhogy nyugodtan blicceljen.

2018. nov. 3. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!