Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A felsővezetékek gumicukorból...

A felsővezetékek gumicukorból készülnek, vagy miért szakadnak le olyan gyakran?

Figyelt kérdés
Most pl a Keletiből 140 perc késéssel indulunk majd.. valamikor. :)) a 140 még nőni fog.
2018. szept. 28. 16:52
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

Szia! SZerintem nem készülnek gumicukorból hanem valami fémből vannak. Rézből vagy valami ilyesmiből.

Amikor meg leszakadnak azért tart sokáig a visszatevésük mert nincs olyan magas létra amivel fel lehetne rakni.

2018. szept. 28. 17:11
 2/10 A kérdező kommentje:

már 210 perc késés.

miért nem készítenek olyan létrát akkor?

2018. szept. 28. 17:25
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Miért? Mert talán 25kv van a környéken, úgy kezdődik, hogy alállomás lekapcs, leföldelni két oldalról, nem csak felugrik az ember és összeszigszalagozza.

Nem mellesleg még réz és fölötte acél tartósodrony, szakadáshoz meg elég egy rossz áramszedő ami elakad benn vagy épp faág is ha rádől...

2018. szept. 28. 19:08
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Ja gumicukorból és a gyerekek mindig megeszik. Azért tart ennyi ideig pótolni mert a cukrászoknak is időbe telik amíg elkészítik a megfelelő minőségű gumicukor sodronyt. Ha tartót is cserélni kell akkor az még tövább tart mert az meg süvegcukorból készül.
2018. szept. 28. 19:32
 5/10 anonim ***** válasza:
64%
Azért, mert a MÁV-nál nincs karbantartás. Ha pedig leszakad egy vezeték, mindig igyekeznek kihozni a maximumot (mármint a maximum késést) a helyzetből. Ma már ott tartanak, hogy du. 2 óta egyáltalán nincs vonatközlekedés a Keleti és Mende között, és az emberek elmondása szerint még pótlóbusz sincs.
2018. szept. 28. 19:46
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom, merre akartál menni a Keletiből, de a felsővezetéket Maglódnál konkrétan leszakította egy "civil" darus kocsi áthaladás közben: [link]

Illetve a Keletiből Hatvan felé sem volt minden rendben, de ott meg egy okos ember a vonat elé hajtott, köszönd meg neki: [link]

2018. szept. 28. 22:53
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

Jelen esetben én sem értem a háborgást, mert a múlt heti vasárnapi vecsési esethez hasonlóan (ott egy villanyvezeték terült el keresztben a pályán) itt is külső ok volt: egy darus kocsi gémje rántotta magával a pókhálót, mindkét vágány felett.

Ezzel együtt tény, hogy viszonylag gyakoriak a felsővezetéki problémák: ha nyáron nem elég feszes a drót, abba beleakadhat egy rosszabb állapotú szedő, télen meg el is pattanhat a túl feszes vezeték egy-egy erősebb mechanikai behatásra, ahogyan egy áramszedő törése esetén is lekaphatja a keresztspdronyt egy felfelé túllógó alkatrész. És ezen kívül a felsovezetekre dőlő fák is okozhatnak komoly gondokat.

2018. szept. 29. 08:19
 8/10 anonim ***** válasza:
41%
#8 Nem is az a nagy baj, hogy leszakadt a felsővezeték, hanem ahogy kezelték. Egész délután egyáltalán nem közlekedtek a vonatok, még pótlóbusz sem. Aki délután 2-kor indult volna haza, az jó esetben éjfélre hazaért. Ahogy már írtam, a MÁV minden ilyen helyzetből kihozza a maximumot, ez a probléma.
2018. szept. 29. 10:57
 9/10 anonim ***** válasza:
64%
Utolsó, ezzel maximálisan egyetértek, de a kérdés egyáltalán nem a MÁV-csoport zavarkezelési módszereire vonatkozott, hanem a felsővezetèk-rendszer állapotàra.
2018. szept. 29. 13:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Én végülis 11-re értem haza, mert egy ismerősöm Keleti-Szolnok között félúton (ahonnan már nem ment valamiért tovább a vonat(?)) hazavitt autóval.
2018. szept. 29. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!