A felsővezetékek gumicukorból készülnek, vagy miért szakadnak le olyan gyakran?
Szia! SZerintem nem készülnek gumicukorból hanem valami fémből vannak. Rézből vagy valami ilyesmiből.
Amikor meg leszakadnak azért tart sokáig a visszatevésük mert nincs olyan magas létra amivel fel lehetne rakni.
már 210 perc késés.
miért nem készítenek olyan létrát akkor?
Miért? Mert talán 25kv van a környéken, úgy kezdődik, hogy alállomás lekapcs, leföldelni két oldalról, nem csak felugrik az ember és összeszigszalagozza.
Nem mellesleg még réz és fölötte acél tartósodrony, szakadáshoz meg elég egy rossz áramszedő ami elakad benn vagy épp faág is ha rádől...
Jelen esetben én sem értem a háborgást, mert a múlt heti vasárnapi vecsési esethez hasonlóan (ott egy villanyvezeték terült el keresztben a pályán) itt is külső ok volt: egy darus kocsi gémje rántotta magával a pókhálót, mindkét vágány felett.
Ezzel együtt tény, hogy viszonylag gyakoriak a felsővezetéki problémák: ha nyáron nem elég feszes a drót, abba beleakadhat egy rosszabb állapotú szedő, télen meg el is pattanhat a túl feszes vezeték egy-egy erősebb mechanikai behatásra, ahogyan egy áramszedő törése esetén is lekaphatja a keresztspdronyt egy felfelé túllógó alkatrész. És ezen kívül a felsovezetekre dőlő fák is okozhatnak komoly gondokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!