Ez a kép mennyire ismerős tömegközlekedőknek a múltjukból, jelenükből, mikorra fog végleg eltűnni?
Ó, igen...
Amíg nem volt tél s nem égett le a hátsóm, addig istenes volt, csak wc-re ne kelljen mennie az embernek, az kriminális volt.
Egész fiatalságomban tömegközlekedtem (gimi, egyetem, kiskoromtól hétvégente 70 km átszállással, vonat is volt közte :D, utána családhoz többórás vonatutak)... De jó, hogy már nincs rá szükségem, de azért a vonatozásnak is megvolt a hangulata, ma pedig már egészen más ott is a helyzet (legalábbis ahol én nagyritkán járok).
Viszont még vannak Budapesten régi villamosok, ahol nem lehet rendesen kilyukasztani a jegyet :D Meglepő volt, sok éve nem jártam ott és már sok-sok éve is jóval modernebb villamosok is voltak. De még kitartanak a régiek is.
Jó kis retro :)
Bennem nosztalgikus érzéseket ébreszt.
Tavasszal még jártak Pesten ilyen kocsik az egyik lajosmizsei szerelvényben.
Nem akarok vitát nyitni, de akinek kell is vonattal utazni, az hamar rá fog jönni, hogy a mai szemfényvesztő csodavonatok is ugyanezt a primitív, szembeforgatott, amputáltlábúaknak való négyesüléseket tartalmazzák, igaz 10 centi szivacs nélkül, elcseszett könyöklőmagassággal, és amikor egy anno 6-8 kocsis vonatot tegnapról holnapra felváltanak egy másfél-kétésfél cselédszoba hosszúságú valamivel, akkor azért hadd ne dobjam el az agyam a 21. századtól se...
Én is úgy gondolom, hogy utazási komfort szempontjából nem minden tekintetben jobbak a mai modern szerelvények.
Vitathatatlan előnyük a légkondicionálás (amikor működik), az alacsony belépési magasság és a határozottan kisebb menetzaj, azonban az elővárosi konfigurációjú ülések és üléskiosztások miatt tényleg nem lehet rajtuk megmaradni egy óránál tovább.
Mindenesetre a kérdésre reflektálva: a KISS motorvonatok érkezése és - ha egyáltalán megvalósul - az IC+ kocsik elkészülte nyilván bontóba küld jópár ilyen kocsit is, de mèg ezekkel együtt is sokáig velünk lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!