Megérné Máv bérletet vennem?
Gödöllőtől szeretnék bérletet venni a keletiig, de úgy hogy van Budapest bérletem azaz elvileg csak Rákosig vagy valahol a város széléig kell megvennem.
Előző héten 370ért megvettem a jegyet (oda vissza 740), mert az ideiglenes diákomra vártam. Az egyetemmel beszéltem és csak annyit tudtak mondani, hogy lehet pár nap mulva lehet 1 hónap mulva tudnak ideiglenes diákot kinyomtatni valamilyen adminisztrációs hiba miatt.
Már csak 1 héten keresztűl kellene megoldanom a vonattal közlekedést oda. Utána nem lesz szükséges, mert felköltözök. Mennyibe kerülne a bérlet erre az útvonalra?
Jobban megérné mint 5 napon keresztűl a 740ft fizetése?
(Csak azért gondolkozom el rajta, mert pl.: hasonló helyzetben a BKV bérlet is megéri ha napi kb 3 vonal jegyet használnál el, szóval azt már az elején megvettem)
Középiskolás diákigazolványod nincs?
Csak mert, akkor vehetnél diákjegyet, ami féláron van. (Ha neten veszed, akkor további 10% kedvezményt kapsz)
Így napi 332 Ft-ra jönne ki a napi oda-vissza vonatjegyed.
A teljes árú havibérlet (14200 Ft) nem érné meg szerintem.
14200/332 = 42,77
Magyarul 1 hónapban legalább 43-szor kéne oda-vissza utaznod, hogy anyagilag megérje a bérlet a diákjegyhez képest.
1 éve végeztem gimnaziumban, szóval az az októberig tartó igazolás nem érvényes.
Az okmányirodában kapott igénylés elvileg nem jogosít fel, csak az egyetem által kinyomtatott ideiglenes.
Amit elvileg most nem tudnak kiadni egy adminisztrációs hiba miatt. Sokaknak hiányzik az oktatóazonosítójuk, amit nekik kellet volna beszerezni. Így érvényes ideiglenes igazolványt nem nyomtathatnak.
... de oké, akkor választ kaptam a kérdésemre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!