A pécsi Árkád közelében lévő albérletemből hogyan tudnék legegyszerűbben feljutni a PTE Műszaki karához? (Boszorkányi út)
► 1.
A [link] alkalmas a pécsi közösségi közlekedés útvonaltervezésére.
Lehet címtől címig (utca, házszám) is terveztetni, illetve adott objektumok is megadhatók címként: Árkád, de ismeri a kérdezett Műszaki Informatikai Kart is. (Ez utóbbihoz elkezdtem írni, hogy pte műsz, felajánlotta, hogy PTE-MIK Pécs, Boszorkány út, rákattintottam és kiírta teljes névvel címmel. De be lehet írni a címét is: Pécs, Boszorkány út 2.
P é l d a :
A tömegközlekedési ikont kell választani.
Pécs Árkád-ot írtam indulásnak, de nagy területen van, több oldalán vannak buszmegállók; célszerűbb a címedet beírni, mint az Árkád-ot.
És beírtam a Műszaki és Informatikai Kart, másik címként.
Az „Indulás most”-ra kattintva választható az, hogy „Indulás”, és akkor választható tetszés szerinti nap és időpont. A példában 2018. augusztus 29-én 7 óra 12 percet adtam meg (a legördülő menü félórákat kínál, de átírható).
A találatok: [link]
(Térképen is mutatja. A térkép mozgatható, mérete változtatható. Az ismert módon utcaképre is váltható.)
Az 1. ajánlatnál van RÉSZLETEK felirat, de más találatra kattintva, ott jelenik meg.
A RÉSZLETEK-re kattintva látható sok adat: gyaloglások, felszállás, leszállás helye és időpontja, hány megálló, utazás időtartama stb.: [link]
Látszik, hogy telefonra is elküldhető a atlálati lista, illetve a részletezésnél van menetrendi böngésző, későbbi járatokkal.
► 2.
A BIOKOM oldalán megtalálhatók a járatok: [link] ; itt nincs útvonaltervező.
Tetszés szerintire kattintva, látszanak a megállók, indulási idők.
Ha nem körjárat, akkor választható az irány, honnan, hova.
Az induló (vég)állomás időpontjai látszanak. Tetszés szerinti megállóra kattintva, a választott megálló időpontjait mutatja.
Itt is lehet dátumot választani.
► 3.
A buszokon jó elektronikai tájékoztató van.
Az Árkádnál vannak megállók, ahol kijelzőn láthatók, melyik járat, hány perc múlva érkezik.
► 4.
Ezek elegendők felkészülni, aztán lesz tapasztalat, mások élő segítsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!