Taxisok! Ti elvállalnátok olyan fuvart, ahol az utas kérése: "Kövesse azt az autót! "?
A "Személytaxisok és személygépkocsis személyszállítók Szakmai Etikai Kódexe"-ben azt olvastam, hogy az utazásból kizárható aki: "úti célját nem tudja, vagy nem akarja közölni". De én a GYAKORLATRA lennék kiváncsi. Igénybe vett közületek vki taxit ilyen céllal?
A válaszokat előre is megköszönöm!
Én nem.
Az ilyenből lesz az, hogy mikor követed a kocsit és beragadsz egy pirosnál akkor a kedves ügyfél pampog és nem fizet. Elvárja, hogy pl. szabálytalankodj, mert mi van ha a követendő kocsi 140-el repeszt a hungárián, hogy követed? Ráadásul ha még le is tudod követni és mondjuk elértek az ulticélig akkor majd az utasod fog kipattanni fizetés nélkül...
" Én ha taxis lennék nem vállalnám semmi pénzért, ki tudja, hogy milyen veszélyes alakot kell követni, nincs-e fegyver nála, ezt én a rendőrökre bíznám. Esetleg nagyon távolról, amig átveszi egy rendőr a követést, ha tényleg életet mentene az hogy naprakész információval tudok szolgálni, hogy melyik utcában van."
Egyetértek veled, bár én jobbat tudok. :D
https://www.youtube.com/watch?v=3ldHPAGn6BQ
32.-perctől:D
Bár nem tudom van e még ilyen összetartás a taxisoknál.
- Gyorsan! Kövesse azt az autót!
- Kénytelen vagyok, uram. Az vontat.
Egy rajzfilmben láttam egyszer, hogy a mesefigura fütyült egyet a taxinak, az megállt mellette, ő kinyitotta az ajtót és azt mondta a sofőrnek, hogy "Kövesse azt az autót!". Majd becsapta az ajtót anélkül, hogy beszállt volna, és ment is a dolgára....
Na ezen egy jót röhögtem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!