Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Jogos volt a bírság? Lehet...

Jogos volt a bírság? Lehet panaszt tenni az ellenőrök ellen?

Figyelt kérdés

A páromat megbüntették a villamoson.

Az ellenőrök már fent álltak mikor ő felszállt. Megvette a jegyét a szemük láttára és érvényesítette. Többször is belerakta a gépbe jegyet,hogy biztos rendben legyen (ezt mind szó nélkül végignézték), majd leült. Ahogy leült a két ellenőr azonnal odament hozzá és azt mondták megbüntetik,mert rosszul érvényesítette a jegyet. Ő megkérdezte,hogy ha látták,hogy megcsinálta és nem találták jónak, akkor miért nem szóltak? Erre azt mondták,hogy ők nem azért vannak itt. Most ezek után szerintetek jogos a 7000 Ft-os bírság? Foglalkoznak vele,ha panaszt tesz ellenük?

2018. júl. 4. 20:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

lehet panaszt tenni, de ha csak ő állítja ezt, tehát nem tud maga mellé egy szemtanút állítani, aki megerősíti a történteket, akkor csak az fog történni, hogy megkérdezik az érintett ellenőröket, és azok meg szépen bebiztosítják egymást, hogy ez márpedig nem így történt...

ha meg egyébként elismerte és aláírta a bírságot, akkor már egyébként is tárgytalan az egész.

2018. júl. 4. 21:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát igen, én is ettől tartottam. Köszi a választ. :(
2018. júl. 4. 21:07
 3/8 anonim ***** válasza:
Mit jelent pontosan, hogy "rosszul érvényesítette a jegyet"? Mi volt benne a rossz?
2018. júl. 4. 22:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő többször kezelte ugyanazt a jegyet, de ugyanakkor, ugyanazon a járművön, akkor erősen megkérdőjelezhető az eljárás jogossága. Persze lehet, hogy az egymást felülbélyegző feliratok miatt nem lehet megállapítani, hogy tényleg csak ugyanott és ugyanakkor érvényesítette az adott jegyet.
2018. júl. 4. 23:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Ezt történt amit írtam. Mikor leült elkérték ketten a jegyet, mondták, hogy ez nem érvényes (pedig a szemük láttára vette meg és érvényesítette), ezután azt mondták elteszik a jegyet (el is tették) és megírták a bírságot.
2018. júl. 4. 23:25
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

Ez már nem a 30 évvel ezelőtti ellenőrösdi, amikor még segítettek az utasoknak. Ma jutalékos rendszerben dolgoznak, pattannak az ilyen esetekre, majd sorban állnak a végrehajtó cégek, hogy kiszívják a párod vérét. Ez ma, egy jogállam...

Okádék.

Én a mai napig őrizgetek egy MÁV-os jegyet, kb 8 évvel ezelőtti történet, és néha megtalál valami végrehajtó csótány emiatt.

Én szépen elküldöm a jegy másolatát nekik, pattognak egy darabig, majd felszívódnak.

Tudják, hogy jogilag nem nyernének pert.

Remélem anno Hitler apó a jogászokat is sorban darálta be valami gépezettel....oda való mind.

2018. júl. 5. 02:52
 7/8 A kérdező kommentje:
Sajnálom,hogy te is így megjártad velük. Azért csak bántja az embert az igazságtalanság. Azt kívánom csak ezeknek,hogy az ilyen bírságoknak az összegét mind gyógyszerre költség.
2018. júl. 5. 10:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Figyelj, rosszul érvényesítette és kész.

Beledugom, csippan, kihúzom, de ez nem punci, hogy ki-be dugdossa az ember amilye van :D

2018. júl. 11. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!