Ez mi lehetett, miért dudált így a vonat?
Figyelt kérdés
2 utcányira lakom vidéki kisvárosban a vasútállomástól sokminden idehallatszik. az előbb egy vonat dudált egy féket ereszd meg jelzést, "Egy hosszú, egy rövid és egy hosszú hang" viszont nem kitolás volt, mert előtte nem volt a három hosszú tolatást megkezdeni jelzés, csak egy rövid utána, "a vonat indul". persze lehet nem függ össze a kettő de érdekelne hogy ez mi volt akkor2018. jún. 30. 21:42
1/5 anonim válasza:
Hirtelen, S.O.S fékezést kellett végrehajtania: ilyenkor az áramszedő és a főmegszakító is kikapcsol, az új vonatoknál (FLIRT) a sínfék is üzemel a mihamarabbi megállás érdekében.
2/5 A kérdező kommentje:
nem villamosított vonalról van szó :)
2018. jún. 30. 22:59
3/5 anonim válasza:
Első, mi az az S.O.S. fékezés? Nem láttam még ilyen megnevezést az utasításban...
Kérdező, nem lehet, hogy "A vonatot vészfékkel állították meg." jelzés volt? Az "A féket ereszd meg!" jelzés kétszer. Innen tudja a vonatkísérő személyzet, hogy valahol vészféket húztak, emiatt állt meg a vonat, és ilyenkor a feladatuk a vészfékezés helyének és okának megállapítása, és a vészfék visszaállítása.
4/5 A kérdező kommentje:
gondoltam rá hogy vészfékezés, de nem hiszem mert mintha csak egyszer szólt volna. de mivel így magában ezek szerint semmi értelme nem lett volna, vagy lemaradtam a tolás megkezdéséről, vagy a vészfék végére figyeltem csak fel
2018. júl. 1. 21:12
5/5 10 deka farhát válasza:
Nem lehet, hogy egy géplánc dolgozott a közelben? Amikor az aláverőgép mögött az ágyazatrendező gép végez egy hosszabb szakaszon a munkával, általában ezzel a jelzéssel jelzi az utolsónak haladó aljköztömörítő gépnek, hogy kezdheti a munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!