Taxisoknak nem kötelességük segíteni be, és kipakolni a csomagokat?
Nem kötelessége, de illik, mivel a taxi egy szolgáltatás, és nem is kifejezetten olcsó. Én mindig felajánlom a segítséget a pakoláshoz, órát nem indítok addig, csak amikor elindulunk, érkezésnél óra állj, és segítek kipakolni, kvázi ingyen. Nálam ez része a szolgáltatásnak, szerintem így a normális. Na, amikor egy srác rajtam akarta kiél i homoszexuális hajlamait, azt "szervelett udvariasan" elküldtem a halál kóchengeres faccára, mivel az már nem része a szolgáltatásnak. De a csomagpakolás igen. Aztán lehet eü okok miatt tagadja meg a pakolást a taxis, ez gondolom érthető indok.
Üdv: egy taxis
Félek, hogy egy kicsit komoly lesz a válaszom a kérdező hölgynek, de azért leírom!
Feltételezve azt, hogy ez egy hivatalos taxis volt. Az általa képviselt cégnek (vagy saját magának, amennyiben szabadúszó) rendelkeznie kell utazási feltételekkel, amit az autóban is megtekinthetővé kell tenni.
Ez kb. ilyen:
"A személytaxi vezetője köteles az utasnak segítséget nyújtani be- és kiszállásnál. Amennyiben a címre érkezést követően a körülmények megengedik(!), a személytaxi vezetője a csomagokat szükség szerint...a csomagtartóban segít elhelyezni."
- ez egy részlet a City Taxi üzletszabályzatából.
Tehát, igazából a sofőr dönt. De emberileg mindenképpen jó dolog segíteni. Főleg azért mert ez a fizetésnél legtöbbször meglátszik. Valamint én is szívesebben nézném meg, hogy az emberek miket raknak be (ill. vesznek ki) az autómba/ból.
Véleményem szerint a taxinak nem kötelessége segíteni, de illik. Énis azt gondolom h bele kéne hogy férjen főleg ha egy hölgyről van szó, ugyanakkor nem várhatod el automatikusan.
Szerintem .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!