Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A taxisnak minek borravaló...

A taxisnak minek borravaló mikor csillagos égig menő árral. Dolgoznak?

Figyelt kérdés

Tegnap Hajdúszoboszlóról Debrecenbe mentem és lekéstem az utolsó vonatot. A jegy 370 forint lett volna ,de meg sem vettem,idő sem lett volna rá.

Haza kellett jutnom,ugyanis jött az éjszaka ezért muszáj volt a taxit választanom ami 6.700 forintért vitt haza.

Ugye 10 ezressel fizettem és mind egy szálig visszakértem a visszajárót,vagyis hát nem mondtam,hogy x összeggel kevesebbet vagy 7 ezerből kérek vissza.

Ma a barátaimnak meséltem és azt mondták,hogy jó paraszt vagyok. 7 ezerből kellett volna visszakérnem,hagyni kell nekik egy kis borravalót.

A pincéreknek igen,de a taxisnak is?

15×több volt a taxi ára mint a vonatjegy,a taxi mindig drága,mindegy menyit megy az ember taxival bármeddig nagyon drága,nagyon sokat kérnek,ezen felűl még borravalót kell a taxisoknam is adni?

Miért? Az az összes pénz az övé amit neki adtam,gondolom jön le adó stb. de akkor is a többi az övé mind.

A máv az nem vár el a 370 -es jegyhez sem borravalót,visszanyomják a kezembe az utolsó 5 forintost is ha ott akarom hagyni.

2018. máj. 11. 20:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
46%

Gratulálok a gerinctelen, indoklás nélküli lepontozásért, remek emberek vagytok.

Néhány észrevétel:

- Borravaló helyett lábbal szavazás: Ez étteremben működik, mert az mindig ott van es elérhető. De egy taxinál max ugyanattól a fuvarszervezőtől rendelsz, aki egyéni vállalkozókat közvetít ki. Egy Mutyi Taxi sofőr nem lesz se boldogabb, se boldogtalansbb attól, hogy máskor is Mutyi Taxival utazol.

- Ha nem jó a pénz, majd árat emel: Hogyne, pont egy olyan országban, ahol a legnagyobb piacon rohadt magas hatósági áras a taxizás illetve ahol nem az, ott sokszor a race to the bottom jelenség mellett ígérnek egymás alá a cégek?

Ezekből persze úgy tűnhet, a taxismaffia szekerét tolom, de itt kizárólag a borravaló részéről beszélgetünk. És erre írtam azt, hogy szokás adni, nem tudjuk már miért.

2018. máj. 12. 08:01
 12/16 anonim ***** válasza:
45%
csak budapesten van hatósági aranyár. ott meg hülye is aki taxizik, éjjel nappal van tömegközlekedés. 600 ftból hazamehetsz, miért fizetnél 6000-t?
2018. máj. 12. 13:36
 13/16 anonim ***** válasza:

Jó, azért ne sajnáljuk már a szeeeegény, sanyarú sorsú taxisokat ennyire. Haverom taxis, látom, illetve mondja is, mire megy el a pénze. Havonta mondjuk 60 ezerből tankol, a társaságnak leperkál X összeget (ezt nyilván nem kérdezem tőle, ő meg nem mondja, de szerintem 50 ezernél nem több ez sem), és mivel nem vállalkozó, így ennyi volt a kötelező kiadása. Nyilván az autóra rámegy némi pénz, számoljunk havi 20 ezer átlaggal, ez így eddig 130 ezer körül van.

Városon belül 800 Ft alatt meg se mozdul. Csak 10 rövidke úttal számoljunk egy nap, az 8000 Ft + borravaló, és napi 10 ezer alatt nem keres rossz napokon sem - a 2-3-szorosát viszont annál inkább.

Nem fognak éhen halni, nem kell itt a dráma.

A borravalóról annyit, hogy dolgoztam diákként annak idején teherkocsin rakodóként. Az volt a lényeg, hogy az autóról lepakolni segítettem a sofőrnek. Legtöbbször be is vittük a boltba a cuccot. Hányszor kaptam szerintetek borravalót? Így van, 0 alkalommal. Kétszer behívtak kávézni, meg kétszer adtak egy kis dobozos üdítőt, oszt szevasz. Üzletben is dolgoztam, kiszolgáltam az ügyfelet, mint egy taxis vagy egy pincér. 0 Ft borravalóért. Egyrészről így is van ez rendjén, hiszen megkaptam a fizetést a munkáltatótól hó végén, másrészről viszont rohadtul nincs rendjén, mivel ugyanúgy szolgáltatást nyújtottam, mint egy borravalós szakmát űző.

2018. máj. 13. 17:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Na még egy dilettáns...

"Miért 1500 a fuvar, anikor egy liter benzin 380 forint???"

"Ja, akkor nesze b@$zd meg egy flakon, vegyél bele egy liter benzint, ülj rá, és menj haza, gyökér!"

Mennyi ilyennel találkozom bakker.

A taxi egy szolgáltatás, aminek ára van. A taxis profitért dolgozik. Vagy azt hiszed, az éttermek nem? Egy szelet húsért meg egy pukli rízsért kifizeted az 1500-at holott az anyag nincs 200 ft. Szolgáltatás.

Ha nem tetszik, gyalogolj haza.

2018. máj. 17. 14:12
 15/16 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Hogy vagy ennyire ilyen,hogy elkezded nekem,hogy "gyökér" vagyok.

Nem gondolod,hogy ezzel jól belegázolsz a másik lelkébe?65

Felteszekbegy kérdést,ahelyett hogy normálisan leírnád,hogy te nem értesz egyet,ezzel ,kell a taxisnak a borravó,szerinted így van rendjén,oké neked ez a véleményed. De mi az,hogy legyökerezed a másikat.

2018. máj. 18. 21:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Konkrét példát írtam egy megtörtént beszólásról. Az, hogy magadra vetted, már nem az én saram. Tényleg úgy kérdezel, hogy a legapróbb lövésed nincs a szolgáltatások mikéntjéről. Egy autószervízben miért van 9-10 ezres, vagy magasabb óradíj? Ismét csak, egy szelet hús meg egy pukli rízs miért 1500 ft? Vagy egy feles Jaeger a kocsmában miért majd' egy ezres, holott egy literes Jaeger nagyker áron, áfa vissza stb olyan 5ezer? Gondolkozz. Illetve tedd sebességbe az agyad, mielőtt megszólalsz...
2018. máj. 20. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!