Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Elküldhet a vonatkocsiból...

Elküldhet a vonatkocsiból valaki, mert hogy az “szolgálati rész”?

Figyelt kérdés
Szallnék fel a legutolsó kocsirészbe, ott ül egy nô és megkér hogy menjek előrébb, mert ez “szolgálati rész”. Ez most mi, ilyenről én még nem hallottam.
2018. ápr. 15. 17:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
32%
Igen, az a szolgálatban lévö vasutasoknak van fenntartva, ott utas nem tartózkodhat.
2018. ápr. 15. 17:38
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Ezt jó tudni, legközelebb én is elzavarok mindenkit.
2018. ápr. 15. 17:48
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Ha vasutas vagy, akkor megteheted, egyébként téged tesznek le a vonatról!
2018. ápr. 15. 18:44
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem értem mire volt jó ez a nőnek, hozzánkcsatoltak két kocsit és már ott is ülnek emberek.
2018. ápr. 15. 18:49
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Ha az adott szakasz világosan meg van jelölve mint szolgálati szakasz, akkor rendben van, azt szabadon kell hagyni a vasutasok részére. Ha nincs megjelölve, akkor viszont csak kiskirálykodott egy jót a vasutas, le lehet szårni.
2018. ápr. 15. 19:40
 6/12 A kérdező kommentje:
Volt még bőven hely máshol szóval nem baj, de legközelebb nem fogok elmenni máshova.
2018. ápr. 15. 19:46
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha szolgálati helynek van megjelölve akkor mégis miért ne mennél el máshova? Vagy csak direkt kötekedésből?
2018. ápr. 15. 20:21
 8/12 A kérdező kommentje:
Sehol nem volt kiírva semmi ilyesmi.
2018. ápr. 15. 20:22
 9/12 anonim ***** válasza:
85%
Magyarország tekintetében szolgálati szakasz csak nemzetközi vonatokon, az EWP-ben ( Europäischer Wagenbeistellungsplan=Európai Vonatösszeállítási Terv) előre meghatározott, az érintett vasúttársaságok által jóváhagyott fülkéiben (termes kocsikban meghatározott ülőhelyeken) jelölhető ki. Az ilyen helyeket a fülkeajtó mellett (vagy az ülőhelyek felett) található helyfoglalási táblákon külön meg kell jelölni.
2018. ápr. 16. 00:29
 10/12 eddiboy ***** válasza:
62%
Belföldi vonatokon tudtommal már nem létezik szolgálati szakasz, néhány vasutas mégis szeret kisajátítani magának egy részt, hivatalosan ilyenhez nincs joga. Ha emiatt nem találtál ülőhelyet, és állnod kellett, tegyél hivatalos panaszt az időpont és a vonatszám megjelölésével.
2018. ápr. 16. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!