Mivan ha csúcsidőben áfás számlát kérünk a Bkk buszon?
Tiltakozás képpen, mert a soförök nagyon le vannak terhelve.(Figyelem felkeltés,bojkot)
Megtehetem ez tény, de nagyon nyávogni fognak az utasok?
7-es buszra gondoltam Szerdán reggel 8 és 14:00-kor felszállunk 5-en és mind egy jegyet kérünk áfás számlával.
Mert az a kifogás, hogy nem lehet mini jegy automatát felszerelni a buszon ezt nem fogadom el!
Értem, a te hisztid miatt szívjon rengeteg ember... Mert ugye a 7-esen kb a következő járat meg is előzi azt amin te köcsögölsz. Ami valljuk be nem fog feltűnni, max akkor, ha egyszerre az összes megállóban csináljátok, több járaton, és megbénul a közlekedés. Valószínűleg a szájbavágástól kellene inkább tartanod.
Egyébként két gondolat:
1. Túl vannak terhelve a sofőrök, amire azzal hívod fel a figyelmet, hogy lokálisan nonszensz módon túlterheled
2. A végére kiderült, hogy téged egyáltalán nem érdekel a sofőr, te a hisztit csinálod, mert nem kapsz automatát. (Ami egyébként sok megállóban van, minek még a buszra is?!)
Menj az Akácfa utcába és tüntess a székház előtt
Mit fognak érteni szerinted?
Nekik az fog lejönni, hogy áfás számla kell a népnek. Közben meg te nem azt akarod, hanem automatát...
Nem kell számlát adnia.
A BKK Zrt. értékcikkei (jegyek, bérletek) nyugtának minősülnek, ezért Társaságunk nem köteles a vásárlásról külön nyugta kiállítására [az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) 173. §-a értelmében]. Az ügynököknél, illetve a járművezetőknél történő vásárlás esetén az értékcikk átadásával teljesítjük nyugtaadási kötelezettségünket, azonban bérletpénztárainkban és ügyfélközpontjainkban a pénztárgépekből minden vásárlásról külön nyugtát állítunk ki, amelyet fontos, hogy vásárlóink megőrizzenek, hiszen egy esetleges visszaváltás vagy csere ügyintézéséhez ez szükséges lehet.
Mint jeleztem, kár tipródni ezen a kérdésen, mert NEM KELL, NEM AD áfás számlát a járművezető.
Bemásoltam a jogszabályt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!