Sziasztok. Most költöztünk el, és Pestre kell majd járnom volánnal Heves megyéből. Soha nem volt még ilyen bérletem, azt tudom hogy majd hol kell megvenni, csak nem értek valamit..
Hallottam egy olyat, hogy minden hónap ötödikéig jó a bérlet. Na igen, de ha én 28án veszem meg? Akkor ugyanannyit kell fizetnem, és csak 1 hétig tudom használni? Valaki eltudná magyarázni? Előre is köszönöm!
2018. márc. 9. 22:27
1/8 anonim válasza:
Amiről te beszélsz, az a havi bérlet. Ha mondjuk március 28-án veszel bérletet, akkor áprilisit kérsz a pénztárban, amivel április 1-től utazhatsz május 5-ig, de pl. március 29-én még nem használhatod. Ha márciusit veszel március 28-án, akkor tényleg csak 1 hétig használhatod, de ilyet nem sok ember szokott csinálni.
2018. márc. 9. 22:37
2/8 A kérdező kommentje:
Szia! Igen, a havi bérletről beszélek... Mivel most költöztünk, 15-től indulna be nálunk Pestre az élet. De akkor így nem tudom hogy hogy lehetne megvenni a bérletet 40.000 ft-ért 2 hétre.. ez rengeteg. De a jegy is nagyon húzós, arról nem beszélve, hogy minden reggel jegyet kérni, feltartani az embereket... hát nem tudom akkor.. köszönöm a választ!
2018. márc. 9. 22:44
3/8 anonim válasza:
30 napos bérlet szokott lenni (ha megveszed pl. Március 28.-án, akkor április 27-ig jó.)
Illetve félhavi. Az elsejétől 15-ig. Illetve 15-től következő hónap elejéig. Ennek érdemes utána nézned!
2018. márc. 9. 22:48
4/8 anonim válasza:
A másik amiről szó volt, ami elsejétől jó, következő hónap 5.-ig, az pedig a sima HAVI bérlet.
2018. márc. 9. 22:49
5/8 A kérdező kommentje:
HAVI bérletre gondolok, de akkor most már nem értem..
Azt értem hogy általános esetben 30 napig jó, de ahogy a kérdésben is írtam mi van ha nem elsején veszem meg?!
Volán bérlet! Nem Budapest-bérlet...
2018. márc. 9. 23:04
6/8 anonim válasza:
Utánanéztem, a Volánbusznál és a KMKK-nál is lehet venni 30 napos bérletet, ami úgy működik, mint a Budapest bérlet (ha már ezt a példát hoztad), vagyis bármelyik naptól meg lehet venni volánbuszra is, március 15-től megvéve április 14-ig érvényes. Ha maradnál a havi bérletes megoldásnál, akkor vegyél az első hónapra egy félhavi bérletet, az 19-étől érvényes a következő hónap 5-éig, addig meg utazz jeggyel (a hosszú hétvégén csak nem kell sokat utaznod).
2018. márc. 9. 23:20
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Mindenkinek ment a zöld kéz! :)
2018. márc. 9. 23:26
8/8 anonim válasza:
30 napos bérlet, milyen elcseszett megnevezés lett ez. A legtöbb esetben pont nem is 30 napig érvényes. Nem 30 napos az, hanem szabad kezdőnapos havibérlet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!