Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szolnomon miért nincs éjszakai...

Szolnomon miért nincs éjszakai járat?

Figyelt kérdés
Nagy város az is,megyeszékhely,hétvégén van élet éjszaka,szerinem lenne rá igény.

2018. márc. 3. 22:50
1 2
 11/17 TappancsMancs ***** válasza:

Biztos elírtad a Salamon-szigetekre gondoltál. Az nagyon kicsi ország és szerintem nem várható el éjszakai közlekedés, Magyarország harmada és még a főváros Honiara is ilyen.

[link]

2018. márc. 5. 14:16
 12/17 anonim ***** válasza:

Igen ez hatalmas probléma. Kevésbé frekventált időszakban (éjszaka) és csekély népsűrűség esetén a tömegközlekedés halott. Még budapesten is problémás az éjszakai közlekedés. Más európai nagyvárosok 0-24 közlekedtetik a metrót hétvégente, mikor pörög az éjszakai élet. Ráadásul Budapesten a buliturizmus és a kései nyüzsgés módfelett számottevő dolog. Ennek ellenére még csak pár hónapja hosszabbították meg fél 1-ig a metró közlekedést. És az agglomerációba hazajutni továbbra is lehetetlen.

Most képzeljük el, mi van akkor, ha vidék+éjszaka a helyzet. Katasztrófa.

Szerintem minél több ember ír az illetékes üzemeltetőnek, annál nagyobb az esély a változásra. Esetleg, egy párt segítségét lehetne kérni. Momentum, cselekvés körei talán? A biztonságos hazajutás egy bulis hétvégén szerintem elérhető kellene, hogy legyen.

2018. márc. 5. 20:16
 13/17 anonim ***** válasza:
Mert Szolnomon sincs.
2018. márc. 6. 14:37
 14/17 anonim ***** válasza:

Agglomeráció: Vonatokkal eléggé rapszodikus a helyzet: Van ahová még fél 1-körül is megy vonat, de van ahová este fél 12 után elmegy az utolsó. Viszont hajnali 4 körül már több helyre is indul vonat. Buszokból is megy pár a BKK kiszolgálási területére eső településekre. Bár lenne mit javítani itt is.

Vidéken viszont nem hinném, hogy lenne igény éjszakai járatokra elővárosi forgalomban. Településen belül még lenne rá kereslet, de főleg csak hétvégén.

Külföld:

Grazban pl. csak jó tíz éve megy péntek és szombat este 3 járatpár a belvárosból minden irányba.

Bécsben meg korábban csak buszok jártak, de pár éve metró is jár hétvégente.

Prágában meg éjszakai villamosjáratok is vannak.

2018. márc. 8. 02:12
 15/17 anonim ***** válasza:
Pozsonyban eléggé komoly hálózat van éjjel is.
2018. márc. 8. 02:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Régen mentek agglós buszok éjjel is, most nem értem, hogy miért nem mennek. Bár Szentendrére 0:45-kor és 3:45-kor is megy, de Gödöllőre csak 0:45-kor. Igaz, hétvégén 0:58-kor megy HÉV is.
2018. márc. 13. 12:51
 17/17 anonim ***** válasza:

Győrben azt néztem, hogy milyen megtévesztő. Vannak éjszakai járatok feltüntetve, de azok csak az év bizonyos napjain közlekednek, összességében csak 3-4 napon át van éjszakai járat.

Viszont most Szombathelyen lesz, igaz, csak egy hónapig, az MKKP kampánypénzből lesz ez finanszírozva. (pénteken és szombaton este lesz egy körjárat 4 hétvégén át)

2018. márc. 16. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!