A vasútállomásokon miért nincs megfelelően kivilágítva a település neve?
Én ismeretlen helyen utazva régebben kinyomtattam a vonat vagy az egész vasútvonal menetrendjét és így folyamatosan tudtam követni, hol vagyunk, akkor is, ha pár helyen nem is láttam a kiírást.
Ma pedig egyszerűen mobilon nézem, hol járok. Ha olyan országról van szó, a ahol drága a roaming vagy éppenséggel itthon vagyok, de elfogyott a netem, akkor előre letöltöm wifin az adott térképrészletet és máris látom, hol tartok.
Ezen kívül van még egy technológiafüggetlen megoldás is: megkérdezni a kalauzt.
Egyszerűen hihetetlennek találom, hogy ma a 21. században egy olyan alap dolgot nem vagy képes megcsinálni, hogy okostelefonon megnyisd azt az oldalt, ahol élőben lehet vonatokat nézni:
#4: Na azért ne várjuk már el mindenkitől, hogy okostelefonnal és mobilnettel rohangáljon.
Egész egyszerűen egy lámpát kéne felszerelni az állomás táblákra.
Az állomásokon ki szokták világítani az állomásneveket. De csak az állomásépületen, és nem feltétlenül ott, ahol a vonat a valóságban megáll (ha az épület egyik oldalán áll meg).
A megállóhelyeken nincs kivilágítva, mert ott esetenként áram sincs, de ha van is, mindenhol a helyi ifjúság szokásos készségfejlesztő szórakozásához tartozik a világítás ágyazatkaviccsal való eloltása. Hosszú évek tapasztalata.
A legtöbb helyen még az esőbeállókat is szétverik, vagy éppenséggel lebontják és elviszik.
Ilyenkor azt lehet tenni, amit javasoltak, hogy utazás előtt kijegyzetelni legalább az utolsó megállásokat, és figyelni, hogy X állomáson láttad a kiírás, akkor innen a második megállóhelyen kell leszállni.
A mobilnet előtti időkben is ezt tette az emberiség, és mégsem halt ki eltévedés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!