Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miskolcon miért nincsen...

Miskolcon miért nincsen trolibusz?

Figyelt kérdés

Azokba a városokban ahol van villamos(Pest,Szeged,Debrecen) trolibuszok is vannak kivétel ez alól egyedül Miskolc ahol csak villamos van.

Ott miért nem épült ki annak idején troli hálózat, ha többi városba igen?

2018. jan. 4. 19:19
 1/10 anonim ***** válasza:
22%
A fémtolvajok lelopták a drótot.
2018. jan. 4. 19:28
 2/10 anonim ***** válasza:
19%
Pest, Debrecen, Szeged Magyarország 3 legnépesebb városa. De ez inkább arra ok, h miért vannak ott
2018. jan. 4. 21:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Az lehet, hogy most valamennyivel kisebb, de annak idején Debrecen meg Szeged még a fasorban sem volt Miskolc lakosságához képest mivel a második legnagyobb város volt az országban.
2018. jan. 4. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"Pest, Debrecen, Szeged Magyarország 3 legnépesebb városa."

Miskolc meg a negyedik 3000 fővel lemaradva szeged mögött :D

Ez egy érdekes kérdés amúgy, fogalmam sincs, bár mintha régen több villamosvonal lett volna.

2018. jan. 4. 22:56
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Köszönjük az igen értelmes hozzászólást az egyesnek - a komolyabb fémtolvajlas csak az 1990-es évektől indult be ugyanis.

1977-ben a Közlekedési és Postaügyi Minisztérium rendelkezett arról, hogy a három legnagyobb vidéki város tanácsai készítsenek tanulmányokat a troliközlekedés beindításáról. Miskolcon úgy ítélték meg, hogy nem éri meg belevágni, míg a másik két városban az új ágazat bevezetése mellett döntöttek.

2018. jan. 4. 23:12
 6/10 A kérdező kommentje:
Valóban villamosvonal is több volt a 80-90es évek körül még volt 0-ás ugye a meglévő 1-es 2-es valamint a 3-as 4-es villamosok is.
2018. jan. 4. 23:15
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
De azok mind a ma is meglévő hálózaton közlekedtek, a viszonylatkiosztás volt más.
2018. jan. 5. 10:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sok értelme nem lenne a trolibusznak Miskolcon. A villamos kelet-nyugat irányban átszeli a várost, oda felesleges. Észak-déli irányban ott a 14-es busz, de nem hiszem, hogy megérné egy olyan hosszú vonalon trolibuszvonalat kiépíteni. Nem tudom, hogy az Avasra mennyire lenne megoldható, főleg télen lenne érdekes a csúszós utakon. Másfelé meg nem nagyon lenne értelme, főleg úgy, hogy van olyan buszjárat, ami 20-30 percenként közlekedik. Például Lyukóba minek troli, Perecesre minek troli, Lillafüred vagy Ómassa felé megint minek, a 21-es vonalára sincs sok értelme, Komlóstetőre is felesleges, az egyetemre is bőven jó a busz (bár állítólag oda villamost is akartak egy időben indítani), Felsőzsolca felé megint felesleges, szóval egyszerűen nem tudok elképzelni egy olyan helyet, ahol a kihasználtsága akkora lenne, hogy megérné ezzel foglalkozni.
2018. jan. 5. 17:06
 9/10 anonim ***** válasza:

" az egyetemre is bőven jó a busz (bár állítólag oda villamost is akartak egy időben indítani) "

Viszonylag kevés építkezéssel a vasgyári iparvágányon kényelmesen be lehet vezetni a villamost az egyetemre. Egyedül a rendezőnél kell valamit matekozni illetve valahol az avasi lidl mögött.

2018. jan. 5. 19:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Jelenlegi helyzetben szerintem sem éri meg trolibusz sőt az elektromos buszok fejlődésével seholsem (Kassán pl megis szűnt pár éve), inkább a múltra gondoltam amikor teljesen más volt közlekedési szokás többen használták a tömegközlekedést. Most én sem tudnám hová elképzelni.

Villamost tényleg akartak egy időben az egyetemre, ami annyira nem rossz ötlet bár nem tudom mekkora kihasználtsága lenne, viszont bizonyos időben kevés az egyetemi kínálat.

2018. jan. 5. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!