Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért kérdezi meg mindenki,...

Miért kérdezi meg mindenki, hogyan juthat A-ból B-be?

Figyelt kérdés
Ott a google térkép ami mindent kiír, de ha az nem jó ott az útvolanterv.hu is. Sose értettem miért itt kérdezik meg, hogyan jutnak el ide meg oda. Nekem sincs helyismeretem de eszembe sem jutna itt megkérdezni, ott a gps meg a telefon meg minden...
2018. jan. 4. 18:03
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Talán azért mert valaki jobban bízik az emberekben,mint a mesterséges intelligenciában.
2018. jan. 4. 18:41
 2/9 anonim ***** válasza:
24%
Mert megteheti, reméli, hogy nem kötözködnek velem meg küldik a google úrhoz azonnal, én itt kérdezném meg mert pontosabb mintha neten csekkolnám le. Bármi változás lehet amiről nem tájékoztatnak pl, útlezárás mondjuk vagy bármi ami lehet, remélem érted.
2018. jan. 4. 19:02
 3/9 A kérdező kommentje:
pontosabb az itteni emberek tudása mint a google térkép? OKés :D
2018. jan. 4. 19:06
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

Mert a Google nagyon sok mindent nem tud. Próbálj meg vele eljutni mondjuk Salgóbányára. Hoppá, nem is ismeri egy sor vidéki város helyi járatait... De a nemzetközi szolgáltatók is gyakran hiányoznak belőle, ahogyan a kisvasúti menetrendek is. Autós vagy gyalogos utazasnal is sokszor nem ismeri pontosan az utakat és főleg nem az útviszonyokat. Ráadásul a a Google nem tudja még, hogy a szegedi IC rendszeresen késik, így a 6 perces átszállás elég necces, nem arra kellene alapozni azt, bejut-e több hónap várakozás után az orvosi kezelésére...

Nagyon jó dolog a mesterséges intelligencia, rengeteget segit, de a humán intelligenciát és tapasztalatot nem tudja teljes egészében kiváltani.

2018. jan. 4. 19:11
 5/9 anonim ***** válasza:
70%
A google maps az elmúlt évtized egyik leghasznosabb és legnagyobb találmánya, minden nap hálát adok, hogy megtervezték. De tömegközlekedéshez nem jó, max BKV-hoz.
2018. jan. 4. 19:25
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

A külföldi utazások esetén még megértem, ha itt kérdez valaki.

De az esetek többségében ilyeneket kérdeznek, hogy pl. hogy lehet a nyugatiból a népligetbe eljutni, amire a google/futár/elvira kb. 1 tized mp alatt válaszolna.

2018. jan. 4. 21:23
 7/9 anonim ***** válasza:

" itt kérdezném meg mert pontosabb mintha neten csekkolnám le"

Hát azt mondjuk kétlem, hogy egy random ember az internetről pontosabb információval szolgálhat mint egy hivatalos Online menetrend mint a Futár vagy Elvira . Vagy éppen a Google Maps ami még azt is jelzi ha valaki éppen az út szélén szarik.

Na meg nem csak ezek léteznek, minden városnak megvan a maga közlekedési oldala. Vagy a Volánnak is van hivatalos oldala.

2018. jan. 5. 17:09
 8/9 anonim ***** válasza:

"Próbálj meg vele eljutni mondjuk Salgóbányára."

Simán ki lehet találni Google segítségével. 2 perc keresés után kiderül hogy Salgótarjánból 11B busszal ami ekkor és akkor közlekedik. Vagy ha ránéz térképre, rögtön ki lehet következtetni merre kell keresgélni, merre vannak nagyobb városok, stb.

És mindjárt szimpatikusabb egy már célirányos kérdés, mint az hogy "oldjátok meg helyettem légyszíves, köszi, csá".

2018. jan. 5. 17:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Na meg én is rengeteg olyan kérdést látok, hogy Népligettől a Nyugati Pályaudvarig. 2 kattintás.

Vagy Debrecenből az 5. kerület Kis Béla út 3 szám alatt a 3. emeletre. Konkrétan megtervezteted valakivel az utad háztól házig.

Tényleg eldugott helyeknél vagy külföldi utazásoknál szerintem is érthető a segítségkérés, de ott sem árt magunknak is tájékozódni.

2018. jan. 5. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!