Tényleg igaz az hogy kicseréli nekem a máv a vonatbérletet egy újra ingyen ha elmosódott rajta a kód és nem lehet beolvasni?
Nekem a 90 napos Vakáció-bérletem mosódott el, az egyik kalauz ráírta, hogy "csere" - és ezt a következő utamon egy másik kalauz számon is kérte, hogy miért nem cseréltem ki.
Végül a Nyugati, valamint Cegléd érintésével a Keleti ügyfélszolgálatán kicserélték (még Szolnokot ajánlották Cegléden, de arra nem vitt utam), a bérlet típusa, valamint az érvényességi ideje látszódott, a sorszáma és a QR-kód már elmosódott, de hosszas vizsgálgatás után (amit én nem láttam) adtak egy kézzel kitöltött kb. A5-ös papírt (ez eredetileg egy utasleadási lap vagy valami hasonló űrlap), amin rajta voltak a bérletem adatai, és így utaztam vele még egy hónapig.
" Hol van leírva a MÁV-START üzletszabályzatában, utazási feltételeiben, stb., hogy a kódos bérleteken a kódnak géppel olvashatónak kell lennie? "
Hát itt:
"6.3.15
Érvénytelen az a menetjegy,
b)amelyet annyira megrongáltak vagy megcsonkítottak,
hogy emiatt annak ellenőrzése lehetetlenné válik"
Az ellenőrzés a QR-kód alapján történik, ami viszont ez esetben megrongálódott, az ellenőrzés tehát lehetetlenné vált.
És hogy ne legyen gond, hogy nem bérletről szól a szöveg:
"6.1.Menetjegyváltási kötelezettség
Az utasnak az utazás megkezdésekor – ha jelen Üzletszabályzat másként nem rendelkezik – a megszakítás nélkül beutazni kívánt teljes viszonylatra érvényes menetjeggyel (II. fejezet 9.1.6.) vagy utazásra jogosító igazolvánnyal (a továbbiakban együtt: menetjegy) kell rendelkeznie"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!