Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen a prágai tömegközlekedé...

Milyen a prágai tömegközlekedés a budapestihez viszonyítva?

Figyelt kérdés
2017. nov. 12. 11:04
 1/10 anonim ***** válasza:

Jó.

Igaz hogy csak 3 metró van. De az 3 rendes vonal. Meg Prága amúgy is kisebb mint BP.

Villamosok is normálisak kulturáltak. Van minden féle régebbi, új. De a régiek sem olyanok, hogy mindjárt szétesnek.

2017. nov. 12. 11:12
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Busszal tárolóval nem jártam sose. Ahol laktam 100 méterre volt egy villamos megálló és 200 méterre egy metró.
2017. nov. 12. 11:14
 3/10 anonim ***** válasza:
35%
* trolival
2017. nov. 12. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Trolival igen nehéz közlekedni Prágában, mivel nincs.

Prága tömegközlekedése szerintem jobb, mint Budapesté, mert jobban koordinálják a fejlesztését és a napi működését is. Hasonló lefedettséget biztosítanak hasonló jaratsuruseggel, de számomra könnyebben használható, mert több a közvetlen viszonylag a meghagyott belvárosi villamoshálózatnak köszönhetően. ( Budapesten ugyebàr a metróépítések miatt szétdarabolták a hálózatot.) És a tarifarendszer is jóval barátságosabb.

2017. nov. 12. 11:23
 5/10 anonim ***** válasza:
64%
Budapest tömegközlekedése az egyik legjobb a világon. Oké, nem a buszok és a többi járművek állapotát tekintve, hanem maga a szervezettség.
2017. nov. 12. 13:18
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

#5:

Köszönjük, ennél nagyobb viccet már rég olvastunk. xDDDDD

2017. nov. 13. 11:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyonnhasonlít a budapesti tömegközlekedéshez, nem tapasztaltam túl sok eltérést. Egyébként én is azt mondom, hogy Budapesten tényleg jó a tömegközlekedés, sok nagy várost megelőz. Vagyük pl. Drezdát, ahol a villamos csúcsidőben 15 percenként jár. Ehhez képest Prága és Budapest szerintem jobb :)
2017. nov. 13. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:

6-os

Valamilyen konkrét példát is tudsz felhozni az állításom ellen, vagy csak szidni akarod azt, ami nálunk van?

2017. nov. 13. 20:22
 9/10 anonim válasza:
72%

Szuper a közlekedés szerinten, könnyen el lehet jutni bárhová, főleg a villamos hálózat, ami sűrű, az a 3 metró meg bőven elég és igen kissebb is a város, ezért mi igazából leginkább csak szállásról-be,szállásra vissza használtuk és amúgy gyalog jártuk be a várost.

Talán 10-15 perc volt mikor a legtöbbet vártuk egy járműre, de az is hétvégén volt. Illetve van egy ilyen sztorim:első villamos utunkkor belé jött egy autó a vilibe, de aztán nem kellett órákig várni, míg tovább indulunk, baromi gyorsan kijöttek helyszínelni és ment is tovább a forgalom( de ez a baleset ne ijesszen meg, már pesten is volt velem ilyen kétszer, szóval lehet én vonzom ezeket, csak azért mesélem el mert örültünk, hogy gyorsan megoldódott a probléma).

2017. nov. 18. 16:10
 10/10 Toothletmetoday válasza:
Nekem nagyon tetszik a prágai közlekedés, elég sok a villamos, a régebbi járművek rendes felújítást kaptak. Arrafelé még ismerik a "karbantartás" szót. Szerintem egyébként a pesti tömegközlekedés is elég jó, főleg a szegedihez képest. :D
2017. nov. 18. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!