Hova ülhetek a vonaton?
Vettem egy jegyet a Keletiből Békéscsabára. "Menetjegy és pót/helyjegy"-et vásároltam, de nem írja se a jegyen, se a honlapon, hogy hova kéne ülnöm. ez esetben a 2. osztályos kocsik közül bármelyikben helyet foglalhatok?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Alapesetben valóban szerepelnie kellene rajta a kocsi és az ülés számának, de ma már olyan szintű az IC kocsik hiánya, hogy akár egész vonatokat is kiállítanak mezei személyvonati kocsikból (de az abszolút általános, hogy a hétvégi erősítésének egy része ilyen kocsi). Mivel e kocsikban nincsenek számizva az ülések, csak a kocsi számát nyomtatják a jegyre és melléírják, hogy termes kocsi. Ennyi, aztán oda ülsz a kocsiban, ahova akarsz. Cserébe olcsóbb, viszont csak akkor tudsz ilyet venni, ha a drágább, helyre szóló jegyek már elfogytak.
Elképzelhető, hogy esetedben az egész vonat ilyen kocsikból áll és ezért nincs rajta kocsiszám sem?
Én is mentem már így, csak annyi hogy Békéscsaba-Keleti.
Ez olyan vonat lehet amelyiknek egyik része gyors, másik IC. És gondolom te a gyorsra vettél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!