Sofőri munkát szeretnék, futárszolgálatnál dolgoztam pár napot, de rengeteget kell dolgozni, és vicc az a fizetés amit adnak érte.
Szerintetek a BKK-hoz felvennének? 20.5 éves vagyok, "B"- kategóriás jogsim van, és van érettségim.
Üdv
2017. nov. 10. 21:04
1/8 anonim válasza:
Az már D . Amihez kell a C. De már elkezdheted a C-t buszra csak 24éves kortól
2017. nov. 10. 21:30
2/8 anonim válasza:
A BKK nem foglalkoztat trolivezetőket. Inkább a BKV-nál próbálkozz. Ott gyakorlatilag állandósult a munkaerőhiány és képzést is szerveznek.
2017. nov. 10. 21:30
3/8 anonim válasza:
A buszos ágazatba is megkövetelik a C-t (a D-t ők megtanítják), gondolom a trolibuszos divízió is hasonló feltételekkel üzemel.
2017. nov. 10. 21:47
4/8 anonim válasza:
Trolibuszhoz általában B-t szoktak kérni a közlekedési cégek. De érdekesség, hogy a trolibusz az teljesen független a többi kategóriától, hatóságilag simán meg lehet szerezni a T-t akár 0-ról is. Pl. a V (villamos) kategóriánál meg már a BKV sem szokott semmilyen jogosítványt elvárni.
A buszvezetőktől ezelőtt pár évvel elvárták a C kategóriát, és a BKV megcsinálta az átképzést. Ma már olyan hirdetéseket látni, hogy B kategóriával jelentkezhetsz buszvezetőnek: [link] Hiány van, szóval most kinyílt a világ azoknak, akik ilyesmit szeretnének csinálni.
2017. nov. 10. 22:23
5/8 anonim válasza:
Bocsi, az nem T, hanem TR, és itt van pl. egy trolibuszos hirdetés: [link] Sajnos ezek alapján még fél évet várnod kell.
2017. nov. 10. 22:24
6/8 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy nem kell a trolira D vagy DE, hanem a sokkal egyszerűbb Tr kategória elég, amit amúgy is a cégnél tudsz megszerezni.
2017. nov. 10. 23:00
7/8 anonim válasza:
hát jah, hivatalosan nem kell. inkább az a kérdés, hogy felvesznek-e így, ha esetleg van jelentkező D-s jogsival is, akit akár buszra is átpakolhatnak, ha épp ott van rá szükség. jó, tudjuk hogy nem tolonganak a D-s jogsis sofőrök, de gondolom a BKV nem sokkal lenne előrébb, ha lenne egy trolisofőrje, akit nem tud más területen használni.
2017. nov. 11. 10:10
8/8 anonim válasza:
Hogyne lenne előrébb? Minden egyes emberre szüksége van. Ha csak trolit vezethet, akkor azt kap, van több száz troli. Amúgy is a trolisok soha nem vezetnek buszt és fordítva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!