Más országokban is ennyit késnek a vonatok mint Magyarországon?
Figyelt kérdés
2017. okt. 30. 10:48
1/6 anonim válasza:
Nem. Pl. Japánban évente a vonatok !összesen! átlagban 1-2 másodpercet késnek.
2/6 anonim válasza:
Utolsó, ez így csak legenda, hiszen elég egy természeti katasztrófa ès máris minden borul, nem egy-két másodoercre. De híresen jó a menetrendszerűség, ez tény.
A környező országok közül Ausztriában, Szlovákiában jobb a helyzet, Lengyelországban hasonló, Romániában, Szerbiában rosszabb.
3/6 anonim válasza:
Nyugat-Európához mérve rossz a vonatozás Magyarországon, ez kétségtelen, a vonatok késnek, stb. De ha más országokhoz hasonlítod a nyugatiakon kivül, akkor máris nem olyan rossz a helyzet.
4/6 anonim válasza:
Svájcban pl. pontosan járnak - ha valamiért késés van 2-3 perc is akár, az emberek már morognak :D
De utaztunk úgy haza, hogy Hegyeshalomig pontosan jöttünk, és Hegyeshalom-Kelenföld vonalon késtünk potom egy órát majdnem.
Meg az éjszakaink már félórás késéssel futott be Zalaegerszegre - tiszta szánalom.
5/6 anonim válasza:
A román és szerb helyzetet tökéletesen mutatja, ha megnézed a Corona, Hargita IC-ket, Beograd gyorsvonatot, fél óra alatti késést én ezeknél még nem láttam, de gyakori az 1-2 óra is, és ezeket mindet még a határátlépés előtt szedik össze. Keletebbre egyértelműen rosszabb a helyzet, nyugatra viszont jobb, persze az időjárás miatti késéseket nem számítva, arról igazán nem tehetnek a vasút üzemeltetői
6/6 anonim válasza:
Olaszország Veneto tartomany(Észak-Keleti rész) néhány viszonylatával kapcsolatban vannak személyes tapasztalataim, ezek Treviso-Velence, Treviso-Mestre-Padova. 10-12 évvel ezelőtt teljesen bizonytalan volt, hogy el lehet-e jutni egy masik varosba időben. Ebből az időszakból szarmazik az a szokasom, hogy legalabb egy óraval előbb vagyok a palyaudvaron, mint a kiszemelt vonat, amivel menni szeretnék. Kivételt képeznek a reggeli órak 8-ig, mert akkor mindig jobb a szervezés, az ingazók miatt. Két-harom éve latvanyosan javult a helyzet, alig késtek a vonatok, de mostanaban két-harom hónapja megint sok késés van, a legrosszabb, amikor nem is megy tovább a vonat, melyre felszálltam, hatodik érzékkel ki kell talalni, hogy hoppá ez nem megy tovabb, gyorsan at kell szallni a következőre. A napi izgalom garantált. Ezen a nyáron volt olyan, hogy biciklivel mentem 40 percet, addig, amíg buszra szallhattam, ami elvitt Velencébe, mert délelőtt volt és nem tájékoztattak, hogy a pótlóbusz honnan indul. Hajtottam, mint az őrült. Perceken múlt, hogy nem késtem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!