Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kedvezményes utazásra feljogos...

Kedvezményes utazásra feljogosító kártya?

Figyelt kérdés

Ti mit tudtok erről? 5 éve vagyok tartós beteg, de nekem eddig az orvosom egyszer sem említette meg. Továbba ha jár ez a kedvezmény, hogy lehet elintézni?

Csak gyermekek igényelhetik? (18 vagyok)

2017. okt. 23. 17:29
 1/7 belapus ***** válasza:
2017. okt. 23. 18:48
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Igazából nem az orvos asztala, inkább az okmányirodáé. Bemész, és ott érdeklődd meg, milyen papírok kellenek leszázalékolt, nem rehabilitálható, fogyatékos (nem tudom melyikbe tartozol) kedvezményre jogosító igazolvány(ok) igényléséhez.
2017. okt. 23. 18:59
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
A megemelt csaladi potlek melle jar. Amikor kijarod a kozepiskolat lejar, mert az Allam szerint meggyogyultunk.
2017. okt. 23. 19:00
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Utazási kedvezményre jogosító hatósági igazolványt annak a részére állítanak ki, aki fogyatékossági támogatásban részesül, illetve aki, vagy aki után szülője magasabb összegű családi pótlék kerül megállapításra.

Az ilyen ellátásban részesülőknek automatikusan küldik az igazolványt.

A fenti ellátások megállapításának feltételeit, az eljárást, jogszabályok tartalmazzák.

A súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól a 141/2000. (VIII. 9.) Korm. rendelet szól: [link]

Ebben megtalálhatók a minősítésnek megfelelő fogyatékosság-mértékek is.

A magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről és fogyatékosságokról a 5/2003. (II. 19.) ESzCsM rendelet szól: [link]

Ebben megtalálhatók az erre jogosító betegségek, fogyatékosságok meghatározásai is.

Ha orvos nem is említette, vélhető, hogy betegséged nem jogosít ezekre. Ha mégis, akkor kérdezz rá a háziorvosodnál. Ő indíthatja el az eljárást.

2017. okt. 23. 19:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mi már ígyis enelt családi pótlékot kapunk de nem a betegségem miatt.
2017. okt. 23. 19:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Milyen agyhalott emberek pontoznak jól látszik, bravó emberek, szép teljesítmény! Taps, taps.

A 3.-4. válaszolókat felpontoztátok, pedig a kérdezőnek konkrét megoldást nem adtak, vagy nem helyesen.

A 3. válaszoló igazából semmi konkrétumot nem írt, de 100% hasznos, bravó, nagy iq-ra vall :D

A 4. válaszoló belinkelte, hogy kaphat fogyatékossági támogatást,de a kérdező kérdésére semmi konkrétum. Ezt is 100%-ra pontozták, igazán nagy iq-ra vall! :D

2017. okt. 25. 13:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyébként azért nem linkeltem semmi űrlapot a kezdvezmény igényléséhez, mert gyakran változik, ezért javasoltam, hogy az okmány irodába kell megkérdezni, mert úgy is ott kell igényelni, ha netről tölt le vki ilyen igénylőlapot, nem biztos, hogy jó, minden féleképp az okmányirodában, kormányablaknál kell rendezni.

Az orvosi részről csak zárójelentésnek van szerepe, ami a betegséget igazolja.

(nyugodtan lepontozhat mindenki!!)

2017. okt. 25. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!