Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ti elhinnétek az ilyet?

Ti elhinnétek az ilyet?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm kalauz vonaton és mesélte,hogy a kollégája egy 15 éves körüli gyerek és a barátnője felszállt a vonatra gyanúsan igyekezve (nem magyarok voltak). A kalauznak nem jártak túl az eszén,egyből ment és kérte a jegyet,azt mondták nincs. Mondta a kalauz,hogy akkor "következőállomás" ,erre azt mondta a gyerek,hogy márpedig nem száll le,elutazik Pestig,mondta a kalauz neki,hogy de le kell szállniuk,a gyerek mégis ellenkedett,erre a kalauz mondta neki,hogy leszálltok vagy kapsz egy fülest,azt mondta nem,erre mégegyszer mondta,hogy leszállsz,vagy kapod a másikat,erre is nem volt a válasz,harmadjára kérdezte a kalauz,hogy leszáll e vagy kapja a harmadikat,erre már az volt a válasz,hogy leszáll. Ekkor a kalauz mondta,hogy ő is úgy gondolta.

Ezt így szóról szóra elmondta a kalauz ismerősöm,hogy egyik kollegája így cselekedett.

Pedig tilos megütni az utast,ha a kalauzra rátámadnak,akkor sem üthet vissza,mert munaidőben van,hanem rendőrt kell hívni.

De azt mondta az ismeròs kalauz ,hogy az a kollégája ilyen,vele nem lehet játszani.

Hogy igaz vagy nem nemtudom.

Ti elhinnétek,hogy előfordul ilyen is,hogy egy bliccelő gyerek egy-két pofon után (ami tilos) érti meg,hogy ha nincs jegye le kell szállnia?

Én hiszem meg nem ,nem is tudom.

Arra gondoltam,hogy rendőrök között is van,hogy ha elkapnak valami fiatal pl. biciklitolvajt és a rendőröknek visszafelesel akkor megverik a rendőrök,igaz ez is tilos meg ritka is, de hallottam már ilyet.

Akkor inkább elhiszem ezt a kalauzos történetet is.

Ti elhinnétek? És mit szóltok ehhez?

2017. szept. 23. 18:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Sok minden megtörténik, ami tilos, ezzel együtt nem foglakoztat, hogy a történet igaz-e, vagy sem.

Mellékvonalakon történt már olyan is, hogy az állomásba se ment be a vonat a kötekedő utassal, hanem megállt a nyílt pályán, s szó szerint kihajították az illetőt - igaz ez nem mostanában volt, de akkor sem volt szabályos eljárás, és nem is feltétlenül követendő, de a vasútnál dolgozók sem mind birka türelműek, ott is vannak olyanok, ha felbosszantják, nem törődik az esetleges következményekkel.

2017. szept. 23. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a kalauz bízik benne hogy nem jelentik fel így nem lesz következménye a dolognak.Főleg ha egyedül van az illető,mert akkor nem tudja ezt bebizonyítani...De ebben a történetben ott volt a srác barátnője szemtanuként és kérdéses hogy még más látta e az esetet...emiatt nehezebben hihető a történet.Egy ilyen dolog miatt egyébként se éri meg kockáztatni az állását...
2017. szept. 23. 20:27
 3/8 A kérdező kommentje:

Úgy hallottam,hogy egy tanú nem elég. Ezt tudta biztos a kalauz is.

Szerintem senki más nem volt ott,mert akkor biztos van esze,hogy nem üti meg.

Elképzelhető,hogy igaz.

Egyébként olyannak már voltam szemtanúja,hogy kiabált a kalauz az utassal (nővel),hogy vagy leszáll vagy azonnal fizet 2.600 forinttal többet vagy személyit ad,de mindezt kiabálva.

Szerintem ma ebben a pénzszűkös világban rengeteg embernek fogytán van a türelme,ingerültek és máshol vezetik le.

2017. szept. 23. 20:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én simán el tudom ezt képzelni, mert rengeteg olyan ember dolgozik ügyfélszolgálati típusú munkakörben, akinek nincs is türelme az emberekhez. És abból bizony lehet pofon is egy olyan környezetben, ahol nincs videófelvétel, kevés a tanú és hosszú, fárasztó a munkanap.
2017. szept. 24. 09:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Kalauz vagyok,de nehezen tartom elképzelhetőnek.

Ha nem száll le,rendőrt hivok s ha ezt mondom általában leszállnak... De a testi erőszak valahogy nem...rengeteg vonaton van már kamera...

2017. szept. 24. 12:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Láttam már én is olyat, hogy megunta a kalauz 2 részeg cigány cigánykodását, ordibálását, vészféket húzott és kirakta őket a vonatról a puszta kellős közepén. Az ilyet dicsérendőnek tartom.

De kollégám villamosos sztorit mesélt ahol a kalauz nem volt éppen kis termetű visszahúzódó gyerek, egy fiatal cigány srác pedig jött a szokásos keménykedéssel. Csak éppen rossz emberbe kötött bele a kalauz levert neki egyet és úgy dobta le a villamosról hogy fekve maradt az utcán.

Persze általában inkább az ellenkezője érvényesül, az átlag utas szív 1-2 deviáns állat miatt és senki nem tesz semmit.

2017. szept. 24. 14:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Szóval az egész történetből annyi a lényeg, hogy te a cigókat véded, nem pedig a kalauzt, hogy a munkakörének megfelelően lezavarta a vonatról a potyautasokat.
2017. szept. 24. 18:33
 8/8 A kérdező kommentje:

Azt írta valaki,hogy a legtöbb vonaton van kamera.

Inkább a "legtöbbön" NINCS.

Kamera a flirten van,amik csak általában Budapest környékén járnak. A railjeten biztos van,az csak az 1-esen jár,talent is,desirón is biztos van de az is kevés vonalon jár.

Uzsgyin nincs,bz-n nincs,fecske ingán nincs,szinte az összes távolsági gyorsokon pl. Bp-Záhony,Bp-Békéscsaba, nincs,intercityn nincs.

Szóval vezet a NINCS,még sajnos,de lehet 10 év mulva lesz minden vonaton.

2017. szept. 24. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!