Ezeken a buszokon is szoktak sokan lenni?
A jó kis munkásjáratok... Amivel még a szüleimhez jártam haza, az rendes menetrend szerinti távolsági buszjárat volt. 22:28-kor indult a cég előtti megállóból (a város ipari parkjában, a senkiföldjén, de az már a 3. megállója volt) tovább, volt egy megállója a város közepén 22:40-kor, aztán 23:45-re otthon is voltam vele...
Ahogy távolodtunk a nagyobb várostól értelemszerűen fogyott a nép, de az első 15 kilométert rendszeresen végigálltam.
(nem Nyíregyháza, hanem az ország túlsó fele, de a szitu ugyanaz)
Azok az utolsó járatok pont jól vannak kiszámolva.
A délutános műszak végez 22:00-kor. És a munkahelyről még el is kell érni a Busz pályaudvarra, vagy ahol át tud szállni. És a gyáraktól is úgy indulnak a "munkás" járatok, hogy elérjék a csatlakozást. Jártam én is "utolsó" járattal haza, és igen szinte tömve indult a busz.
De nem csak a délutánosok járnak. A vonatokhoz és távolsági buszokhoz is igazitva vannak. Főleg pénteki napok, amikor messziről mennek haza távoli városokból kollégisták, vagy az ország másik végén dolgozók.
Lehet az utolsó megállókig vagy végállomásig nem sokan mennek el, de kb félútig sokan vannak. De ugye a végállomáson lakók is szeretnének hazajutni.
+ Általában ott lakik a sofőr esetleg a reggeli műszakos sofőr. (Nálunk igy volt.)
Ezzel is spórolhatnak az "üres" járatokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!