Külföldi diákigazolvánnyal használatba vehetem a diákkedvezményt a BKVnál és a Mávnál?
Külföldön tanulok és a diákigazolványom teljesen eltér a Magyarországitól. Csak a nevem van rajta, a születési évem és 1-2 mondat, hogy X intézmény tanulója vagyok (persze angolul) és egy vonalkód szerűség.
Plusz a kártya túloldalán egy olyan szöveg, hogy ha valaki megtalálja a kártyát akkor X intézményhez továbbítsa STB....
Még kép sincs rajta..
Szóval jobban hasonlít egy konditerem bérletre mint egy diákigazolványra :D persze attól még érvényes, de úgy érzem minden BKV ellenőr belekötne...
Egyátalán egy ilyen kártya feljogosít a kedvezményre? vagy valamilyen EU speciáliz diákot kell igényelnem? :D
(Hollandiában tanulok)
1-es: az EU-bán sincs egységes diákigazolvány. Akár iskolánként is teljesen eltérhet a formátum, adattartalom.
Kérdező: ha a szomszédos államokban élsz, akkor magyarigazolvánnyal tudsz kedvezményesen utazni. Ha EU vagy EGT tagállamban tanulsz,akkor 16 év alatt elég egy szemèlyi vagy útlevél a diákkedvezmènyhez. Efölött az adott iskola vagy àllam diákigazolványa kell. Ha az nem fényképes, személyazonosítás miatt kellhet egy személyi vagy útlevél is mellé.
20 éves egyetemista vagyok, aki Hollandiában tanul. A 16 év alatti dolog nagyon nem vonatkozi rám :D
Amúgy így nézki ....
Hogyne lenne. Google első találat meg is mutatja hogyan néz ki:
Nálunk már évek óta alapból ilyet csinálnak, teljesen mindegy hova jársz.
# 5
Ez egy magyarországi diákigazolvány, sehol nincs az leírva, hogy nemzetközileg így néz ki.
Egyébként a kormányrendelet szerint bármely EGT tagállam oktatási intézményében kiadott igazolvány feljogosít a diákkedvezményre.
Megkérdeztem és elvileg ez a kártya igazolja, hogy az intézmény tanulója vagyok plusz az egyetem könytárában könyv kölcsönzésre is jó.
Nem nagyon beszélt angolul a nő akivel beszéltem, de azt mondta, hogy elvileg semmilyen kedvezményre sem jogosít :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!