Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen bérletet vegyek Budapes...

Milyen bérletet vegyek Budapesten?

Figyelt kérdés

Debreceni vagyok és egyetem miatt felköltözök Budapestre. Már most fel kell mennem, így szeretnék bérletet venni. Nem tudom, hogy közoktatásost vagy felsőoktatásost vegyek.

Csak a gimis diákom van meg, ami október végéig jó. Egyetemi diákigazolványom nem tudom, mikor fog elkészülni.

Akkor most még közoktatásost vegyek?

2017. aug. 21. 07:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Amíg a középiskolás diákodat hasznáod, addig közoktatásosat vegyél.
2017. aug. 21. 07:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Közoktatásost vegyél, hiszen egyelőre a közoktatási diákodat használod.
2017. aug. 21. 07:10
 3/4 anonim válasza:
0%
Ne a diákod számát írasd rá, hanem az oktatási azonosítódat. Mert előferdülhet, hogy nem jön meg okt 31-ig, igazolással meg máris nem tudod használni, mert nem jó a szám...
2017. aug. 21. 07:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha elolvasod a BKK bérletekről szóló leírását, abból kiderül, hogy felsőoktatási bérletet bárki vehet érvényes nappali vagy esti diákigazolvánnyal, akkor is, ha az közoktatási. Szóval nincs korlátozás, nyugodtan vehetsz felsőoktatásit. Ez egy közkeletű tévhit még itt a hozzáértőbb emberek körében is, és rendszeresen előjön. (Fordítva, közoktatási bérletet viszont valóban csak közoktatási diákigazolvánnyal lehet venni.)
2017. aug. 28. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!