Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Máv jegyvétel a vonaton?

Máv jegyvétel a vonaton?

Figyelt kérdés

Ma 17:40 kor ment a vonatom. Jegykiadás 16:40-ig volt. A vonaton szerettem volna jegyet venni és a kalauz erre meg akar büntetni hiába magyarázom neki a szituációt. Az volt a válasza, hogy miért nem mentem ki hamarabb az állomásra. Ez most komoly? Nekem van igazam vagy neki?

Végül mivel egy hosszú fárasztónapom volt, megbeszéltük hogy egy 20 kmel lévő falutól adja a jegyet ahol nincs egész nap jegykiadás, de én ezt így is igazságtalannak érzem (főleg, hogy még ő érzete magát, hogy milyen jófej, hogy nem büntet meg), mert szerintem pótdíj nélkül vehettem volna jegyet. Ilyenkor mit lehet tenni?

2017. júl. 20. 21:59
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
MÁV.... ha nincs kassza és automata, kötelessége vonaton adni jegyet. Legközelebb ne menj bele ebbe és legyél határozott. Pont kifogtál egy szerencsétlent, (szerencsére nem mind ilyen) le kellett volna ugatnod ( persze csak kulturáltan de ku#va határozottan) hogy egy kicsit elgondolkodjon és magához térjen.
2017. júl. 20. 22:31
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Kutya kötelessége kiadni a jegyet ilyen esetben, addig szólhat érte míg van jegykiadás, de ha már nincs akkor egy mukkot se.
2017. júl. 22. 00:16
 3/9 anonim ***** válasza:
55%

Ha van pénztár s nyitva van, 2600 vagy 500

Attol fugg bkk bérlet van vag nincs.de ha zárva van,akkor kutya kotelessegunk kiadni potdij nelkul.... Benne van a telefonunkban hol meddig van pénztár,telefonszammal.. Fel tudjuk hivni a pénztárat h tényleg zárva van? Hivatalosan,ha van pénztár mindig potdijazni kell,de az utobbi időben a vonat indulást elég nézni.. Ja,az automaták is benne vannak,szóval az ott van 0 24ben, s ha van akkor szintėn buntis az utazás.(egy fedélzeti jegyellenor)

2017. júl. 22. 10:01
 4/9 A kérdező kommentje:
automata nem volt. az egyértelmű, hogy akkor vennem kellett volna. köszi a válaszokat. akkor nekem volt igazam.
2017. júl. 22. 15:29
 5/9 A kérdező kommentje:
kimaradt: ugyanezt tegnap a húgommal is megcsinálta ez a kalauz. ilyenkor mit lehet tenni? lehet ezt jelenteni? mert oka én következőnek kiállok magamért, de ha azt mondja hogy vennem kell akkor mit tudok csinálni? vagy húgom 15 évesen még annyit se tud.
2017. júl. 22. 15:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha tudjátok mikor utaztok vegyėtek meg neten,s telefonon bemutatod...
2017. júl. 22. 15:37
 7/9 anonim ***** válasza:
68%
15 évesen azért már nem olyan kislány, de értem én ez a tahó fa@kalap csak gyerekekbe mert belekötni. A húgod is legyen talpraesett ő is mondja el, hogy kötelessége adni jegyet. Ez nem az opera, hogy előadás előtt 1 héttel megveszem a jegyet, mert esetleg elfogyhat. Kötelessége adni. Kérjétek el a nevét jegyezzétek fel az időpontot és ha szemétkedik írjatok panasz levelet a MÁV-nak. Mindent írjatok le. Ne hagyjátok magatokat! Nem szállíthat le. Mit tehet rendőrt hív? Nevetséges..népszerű lesz a járaton, ha ez miatt áll a vonat, de nem fog... Ne szarjatok már be!
2017. júl. 22. 15:45
 8/9 anonim ***** válasza:
68%
Legyetek már talpra esettek. Kérjétek meg, mutassa meg a szabályzatot, hogy pénztár zárás előtt ki kell menni megvenni a jegyet. Ha nem tud ilyen szabályzatot, akkor KUSS!
2017. júl. 22. 15:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Mellesleg azért csinálja, mert ő maga sincs tisztában a szabályzattal és még sosem utazott vonattal. Nagyon buta ember, aki attól fél, hogy kirúgják. Szóval csak bátran! :)
2017. júl. 22. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!