Szerintetek is biztonságos a 3-as metró?
Nem...
A dolog előnye, hogy az ember felfedezi az alternatív útvonalakat. Egy csomó variáció van a metrózás kiváltására.
Természetesen igen, biztonságos, én is használom napi szinten. Persze nincs 100%-os biztonság soha sehol, de ha komolyan veszélyesek lennének, vagy lesznek, akkor le fogják állítani őket. De ezt nem tartom reálisnak. (Pár éve volt egy mini felújítás, az éghető, füstölésre hajlamos alkatrészeket kicserélték)
És ha kijavítják az "új" orosz kocsikat akkor kb 1 év múlva már csak azok lesznek és azokon új hitachi motor van, az már tuti biztonságos lesz. Az újságírók nagy része folyamatosan hangulatot kelt vagy egyáltalán nem ért hozzá, ez nyilvánvaló :) Persze én is utálom ezt a mai helyzetet, már 10 éve fel kellett volna újítani az egészet és új nyugati kocsikat venni...
Ha az összes szerelvényt lecserélik, azzal sem leszünk sokkal beljebb, ugyanis a gépészet van elöregedve (alagút szellőzőkürtők és ventilátorok, elektromos betáplálás, alagút-tübingek korróziója és szigetelése, stb. Tehát ez egy sok összetevős dolog, ahol nem feltétlen a szerelvények jelentik a legnagyobb gondot.
Jó, mondjuk rá, hogy biztonságos, ennek ellenére én a felszíni útvonalakat választom, és szerintem nem vagyok egyedül ezzel.
Az alagúttal súlyos gondok vannak, omladozik a fal, talajvízszivárgás, stb.
A szerelvények biztonságosak, a régiek inkább, az újak meg majd belerázódnak és akkor azok is jók lesznek.
A metró összességében biztonságos, legalábbis ha azt nézzük hogy 40 év alatt össz-vissz kétszer gyulladt ki. A többi csak a média meg a sok beetetett, de hozzá nem értő idióta kitalációja. A metró NEM gyullad ki, és nem is a metró füstöl, hanem a fékezés miatti hőtől begyulladó olajsár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!